Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Takaisin yläkertaan

Joulua on valmisteltu myös Kivimäessä, vaikka ruoat odottavat vielä valmistustaan. Eniten ehkä ärsyttää tällä hetkellä se, että koko huusholli on edelleen aivan sekaisin. Mutta ehkä nyt jouluna ehdimme hieman järjestellä edelliset tavarat kuntoon, sillä joulun jälkeen jatkamme innokkaan pikkuapulaisen kanssa yläkertaa.


Neidonkamari on edelleen hieno, joten meillä riittää toivoa myös yläaulan, tai yläsalin, kuten sitä myös kutsutaan, valmistumiseen. Itsenäisyyspäiväviikonloppuna aloitimme tätä tilaa. Kuvat kertovat, mihin kuntoon sen saimme.


Kirjahyllynurkkaus on ihan hauska, joten sen aiomme säilyttää. Kirjat tarvitsevat vielä järjestyksen ja karsinnan.  Tätä kulmasohvaa emme pidä. Yritimme tarjota sitä ilmaiseksi paikallisella foorumilla, mutta lukuisista tykkäämisistä huolimatta menekkiä ei ollut. Joulun jälkeen patjat lähtevät säilytykseen, mutta Isäntä ottaa laveriosat puutavaraksi varastoon.


Ovi johtaa neidonkamariin. Sen takana on Isännän kausivaatevarasto ja säilytykseen menevää tavaraa. Nämä siirtyvät komerokäytävään, kunhan saamme sen tyhjennettyä.


Ikkunan alle Isäntä teki jo hyllykön, johon tulevat kotitekstiilimme laatikoissaan. Isommille tekstiileille on isommat laatikot, jotka tulevat ikkunan vasemmalla puolella olevaan komeroon. Ikkunan oikealla puolella oleva komero on paperikomero, johon säilömme talon vanhat asiakirjat ja muut paperit. 


Kaikki käsityötarvike tulee käsityökamariin, joka pursuaa tällä hetkellä jo kaikesta mahdollisesta tavarasta. Ehkä sekin on vielä joskus siisti ja järjestyksessä, käyttövalmiina.


Suunnitelmissa oli myös vaihtaa värimaailma vaaleampaan, sillä tummat seinät ja katto yhdistettynä pieneen ikkunaan tekee tästä tilasta todella pimeän myös päivällä. Totesimme kuitenkin, että tähän siivoukseen emme vielä yhdistä maalausta. Ehkä maalaamme joskus myöhemmin.


Seuraavaksi tästä tilasta on siis odotettavissa toisenlaisia kuvia, kun tila on raivattu, siivottu ja sisustettu. Mutta kaikki se tapahtuu vasta joulun jälkeen. Hyvää ja siunattua joulua sinulle!

4 kommenttia:

 1. En kerta kaikkiaan pysty lopettamaan tuon tavaramäärän ihmettelemistä! Kyllä teillä siinä riittää työtä. Toivottelen kuitenkin teille nyt rauhallista ja mukavaa Joulun aikaa ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle! Voikaa hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä tavaran määrä on jotain ihan omaa luokkaansa. Kaiken talon oman tavaran lisäksi on vielä meidän yhden talon verran tuotua tavaraa. Mutta jospa se vähitellen vähenee edes kohtuulliseksi. Oikein hyvää joulunjatkoa myös sinne!

   Poista
 2. Oikein hyvää ja tunnelmallista joulua sinne teille.

  VastaaPoista