Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 11. kesäkuuta 2020

Raparperiaika

Tilallamme on valtavasti raparperia, jota pyrimme myös hyödyntämään mahdollisimman paljon. Muutama puska tuli esiin puupinon altakin, kun pääsi taas ilmoille.


Raparperia käytämme tuoreeltaan aamupirtelöön niin pitkään kuin varret ovat rapeita. Sen lisäksi pilkomme osan pakkaseen myöhempää käyttöä varten. Olemme jo tehneet raparperikiisseliä, -piirakkaa ja hilloa. Tietysti myös ihanan vaaleanpunainen raparperimehu on ehdoton hitti.


Herkkumunkkeihinkin raparperihillo oli aivan parasta, sillä siinä on sopivasti kirpeyttä muuten niin makeaan herkkuun. Osa munkeista on päällystetty tomusokerimassalla, mutta parhaat tulivat ruususokerilla.


Keittiössä odottaa taas yli kymmenen kilon varsikasa, joten tällekin päivälle löytyy askaretta iltaan asti.

4 kommenttia:

  1. No ohhoh, te olette ihan käsittämättömän aikaansaavia! Mä en ole ehtinyt tehdä raparperista tänä vuonna vielä mitään :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun sitä raparperia on niin valtavasti, on pakko jotain siitä tehdäkin. :)

      Poista
  2. Minäkään en ole ehtinyt tehdä muuta kuin yhden piirakan. Hillo kuulostaa hyvältä sillä tykkään raparperista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperihillo on hyvää ja raikasta. Pitääkin tehdä pari piirakkaa pakkaseen. :)

      Poista