Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Rocky road

Hyvää ensimmäistä adventtia! Nyt alkaa joulun odotus. Odotuksen helpottamiseksi valmistin yhtä lempiherkkuan, joka on Rocky road. Rocky road on Australiasta peräisin oleva herkku, jonka alkuperä on vähän kyseenalainen.

Rocky Road keksittiin Australiassa vuonna 1853, kun pyrittiin myymään makeisia, jotka olivat pilaantuneet pitkän kuljetusmatkan aikana Euroopasta. Melbournen ulkopuolella olevissa kaupungeissa asuvat kullankaivajat olivat varakkaita, mutta vailla koulusivistystä. Piittaamattomat liikemiehet käyttivät hyväkseen näitä miehiä sekoittaen pilaantuneisiin makeisiin huonolaatuista suklaata ja muita ”täyteaineita”, kuten paikallisia pähkinöitä. Nimi Rocky Road tulee siitä ”kivisestä tiestä”, joka matkaajien oli kuljettava päästäkseen kultakentille. (Kinuskikissa)


Ja tässä yksi ohje Kivimäen tapaan:

Sulata kaksi Fazerin sinistä ja 50 g voita vesihauteessa.


Pilko kulhoon 28 vaahtomakeista. Pilko myös desin verran kuivattua omenaa.


Lisää desi kuivattua mustikkaa.


Lisää 2 dl riisimuroja.


Lisää 2 dl suolapähkinöitä.


Lisää 1 dl saksanpähkinöitä.


Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä paperoituun matalaan vuokaan. Lisää päälle koristeeksi pähkinää ja vaahtomakeisia.


Painele paperin avulla tasaisemmaksi ja laita jäähtymään kylmään tunniksi.


Leikkaa palasiksi, maistele, ja laita loput jääkaappiin. :)


Rocky roadiin käy melkein mikä tahansa täyte. Laittaisin tavallisen riisimurojen tilalle jotain kuitumuroa. Kuivatut marjat ja hedelmät sopivat valtavan hyvin ja tuovat sopivasti kirpeyttä. Maku on kuitenkin aika sopiva, ettei tule napsittua kaikkia kerralla, vaan vähempikin riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti