Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 23. joulukuuta 2019

Joulu on jo ovella

Joulu on jo ovella Kivimäessäkin, vaikka valmistelut ovat vasta aluillaan. Nyt työni pahimmat kiireet ovat jo takana ja viime hetkillä ehdin vielä tehdä tärkeimmät. 


Meillä ei ole mitenkään valtavasti joulukoristeita, mutta talon mukana tuli laatikollinen lisää. Kaikkea emme laita, sillä huoneet eivät ole vielä siinä kunnossa, että edes kannattaisi suuremmin koristella. Keittiössä on ainoastaan tämä tonttu, joka on kulkenut matkassamme jo pitkään. Se saa koristella huuvan.


Saliin ostin uuden valkoisen pellavaliinan (Balmuir), joka käy hyvin alusliinaksi, sillä se on kovin ohut ja epätasainen. Sen päällä on intialaisen ystäväni antama brokadikangas, joka antaa sopivasti väriä ja hehkua saliin.


Lempijoulukukkani on jouluruusu, joka on herkkä ja vaatimaton.


Syömme jouluna siististi salissa, jossa ison pöydän keskuskoristeena on tarjotin koristeineen. Ruuat on vielä valmistamatta, mutta onhan tässä vielä päivä aikaa. Tänään teen laatikot ja huomenna rosollin. Kinkkua emme syö tänäkään jouluna, sillä meillä on erinomaista savupeuraa. 


Suurempaa siivousta en edes kuvittele ehtiväni tekemään. Perussiistiminen saa riittää, eikä hämärässä talossamme isompia pölyjä näkisikään. Keväällä valon ollessa riittävää ehtii siivota perusteellisemmin. 


Tämän vuoden joulukuusi on pihalla. Tämä kasvoi vaahteran varjossa, mutta vaahteran poistuttua kuusi on päässyt paremmin näkyviin.


Laitoimme muutaman pallonkin siihen koristeeksi. Lahjat tosin saavat olla sisällä.


Nyt menenkin käymään vielä navetalla ja laitan perunat kiehumaan laatikkoa varten. Isännän kanssa toivomme sinulle hyvää ja siunattua joulua.

14 kommenttia:

 1. Ihanan tunnelmallisia kuvia.
  Oikein hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa sinne teille.

  VastaaPoista
 2. Siunausta, rauhaa ja iloa teidänkin jouluun <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos lauluesityksestä tänne yksinäiseen jouluun!
  Siunattua joulua teille!

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis laulu! En ole aikaisemmin tuota missään kuullut. Ja kiitos samoin teille molemmille! Rauhallista Joulun aikaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laulu on ihan uusi, julkaistu 1.12. On hyvä laulaa joku tuollainen laulu, mistä ei heti tiedä, miten sen pitäisi mennä. :D Oikein mukavaa joulua! :)

   Poista
 5. Rauhallista Joulua Teille!

  VastaaPoista
 6. Hyvä laulu ja taitavat esittäjät.
  Hyvää ja rauhaisaa Joulua.

  VastaaPoista