Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 22. lokakuuta 2018

Uusi koti

Uusi koti alkoi olla valmisteltuna, joten siirryimme muuttotouhuihin. Kärry oli pakattu muuttotavaralla, ja matka uuteen kotiin sai alkaa. Eväät olivat autossa ensimmäisiä ruokailuja varten. Tunnelma oli jännittynyt ja odottava.


Muuttajat olivat matkaan melkoisen tyytyväisiä. Toinen jopa lepäili matkan ajan, kun toinen pysytteli visusti jaloillaan. Matka ei tuntunut rasittaneen kumpaakaan.


Ensin piti tietysti tutustua ympäristöön ja katsella yleisesti paikkoja. Piha varsinkin tuntui ihan kohtuullisen suurelta ja avaralta.


Ylempää näki vähän paremmin ja pidemmälle, eikä näkymä ollut ihan kauhea. Mäki vaikutti oikein mukavalta paikalta.


Seuraavana oli sisätilojen tarkastelu. Remonttia oli selvästi tehty viime aikoina. Seinä näytti hieman keskeneräiseltä, mutta siihen saattaisi löytyä omia ratkaisuja. Väliovi oli vielä kiinni, mutta jossain vaiheessa sen saisi auki. Valkoisen ison oven viereen saisi kivasti toisenkin oven. Tulisi enemmän väljyyttä, avaruutta ja valoa.


Aiemmin oven ja seinän paikalla olikin ollut paljon tyhjempää. Seinänä oli ollut muovia. Onneksi se oli ainakin hävitetty pois.


Muuttajamme Elli (vas) ja Frida pääsivät haistelemaan tulevia kämppiksiään vasta pienistä raoista. Tuosta luukusta on tulossa vuohien kulkuaukko talvea varten. Seinä rakennetaan tutustumisvaiheen jälkeen valmiiksi, jolloin kuttula (vai onko se nyt vuohela, kun pukkikin on paikalla) on talvella paremmin suojattu ulkoa tulevalta vedolta.


Seuraavaksi saat nähdä, millaista on vuohien tutustuminen toisiinsa alkuvaiheissaan. Video kertoo hyvin, miksi väliseinä on hyvä olla olemassa ensimmäisten kuulumisten aikana. 


Jo nyt osaamme sanoa, että pahimmat paikkajakokahnaukset tulevat olemaan kolmen vuohen välillä. Käpy ja Voitto kahnailevat jo muutenkin pomon paikasta. Elli näytti heti olevan valmis taistelemaan johtajuudesta. Kolme muuta saattaa löytää paikkansa helpommin.

6 kommenttia:

 1. Hieman siellä tosiaan komeilla sarvilla kalistellaan. 🍃🍂🍁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä kävi ruuvaamassa lisää toiselta puolelta, ettei seinä anna periksi. :)

   Poista
 2. ..:)) otsikosta luulin, että te olette taas muuttamassa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täältä voi vielä muuttaa, kun kaikki on ihan kesken. Katsotaan uudelleen parinkymmenen vuoden päästä. :)

   Poista
 3. Saattaahan siinä hetken aikaa sarvet kolista kunnes johtaja on selevillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellin ja Käpyn välillä näyttää olevan eniten sanomista. Pahoja tappeluja ei ole vielä tullut.

   Poista