Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 15. lokakuuta 2018

Lämmintä ja keltaista

Lokakuista sunnuntaita pystyi kuvaamaan hyvin sanoilla lämmintä ja keltaista. Tämän vuoden ruska on ollut mahtavan värikästä, vaikka osa siitä on jo maassa.


Tie on muuttunut kauniin keltareunaiseksi, vaikka keltareunaisuus on häviävää. Kuvan ottamisen jälkeen Isäntä jo ehti puhaltaa lehdet kasoihin.


Keltaiset lehdet maistuvat vielä vuohille. Vaahteran värikkäät lehdet päätyivät myös vuohien naposteltaviksi suupaloiksi.


Syyskosteassa nurmikossa on myös kanoille kaikkea herkullista syötävää. Leifin parvi kulkee päivisin isoja lenkkejä pihalla etsien hyviä ruokapaikkoja.


Kun upotin kukkasipuleja aittapihan ruusupenkkiin, kanat tulivat uteliaina katselemaan, jos vaikka jotain herkkuja olisi tiedossa. Totesivat sitten kääntävänsä mullat ympäri myöhemmin ja menivät Isännältä kärkkymään viimeisiä viinirypäleitä.


Syksy on nyt ajallisesti puolessa välissä. Alkaa olla jo kova kiire tehdä viimeiset syystyöt, jotta talvi saa tulla. Meillä on vielä ruukkujen siirtoa ja työkalujen varastointia jäljellä, mutta muuten olemme ehtineet (kerrankin) varautua ajoissa lumeen, jäähän ja pakkaseen. Mites teillä?

12 kommenttia:

 1. Ruska tuntuu tosian loistavan harvinaisen värikkäänä! (Vaan tuntuukohan siltä ihan joka syksy? Paitsi silloin, kun ensilumi peittää maiseman jo ennen kuin ruska ehtii leimahtaa.) Meilläkin on vielä puutarha- ja viljelyaskareita hoidettavaksi, mutta säiden puolesta ei ainakaan vielä näyttäisi olevan kiirettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näin hyviä värejä ole joka vuosi, vaikka muistikin huijaisi. Onneksi on vielä leutoa ilmaa, että ehtii rauhassa tekemään syystyöt. Taas näkyy meilläkin olevan vaahteranlehtiä kaikkialla. :)

   Poista
 2. Lumikola on jo etsitty kesäsäilytyksestä, joten sen pituinen se.
  Värikästä ja lämmintä on ollut, joten joulua voi jo odotella, sillä se yllättää pahemmin kun talvi autoilijat.
  Tuo valkoinen otuksenne on aika hellyttävä ja kanat.
  Teillä on kaikki hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, ne talvitarvikkeet pitäisi tietysti kaivaa myös ajoissa esille. Talvi kuitenkin yllättää joku päivä. :)

   Poista
 3. Toivottavasti tämä lämmin ja kaunis syksy jatkuu vielä vaikka talveen on varustauduttu hyvin, ei ole tekemättä kuin polttopuiden siirtäminen liiteriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainen leuto ilma saisi jatkua ihan pitkään. Ne sateet ja myrskyt eivät niin mukavaa syksyä ole, eikä räntä ja loskakaan. Polttopuita meidänkin pitäisi vielä jossain välissä tehdä siitä yhdestä roskapuukasasta. :)

   Poista
 4. Syystyöt alkavat olla hyvällä mallilla täälläkin.

  VastaaPoista
 5. Syystyöt aloitettu, mutta hurjan paljon on tekemättä. Taimiakin on vielä istuttamatta, mutta valkosipuleiden istutus on työlistan ensimmäinen. Täällä meren rannalla syksy on yleensä pitkä ja lempeä. Merikin on ennätysmäisen lämmin hellekesän jäljiltä, eli se ainakin viivästää talven tuloa. Ehkä sitä kerkeää syystyötkin tekemään, vaikka valon määrä vähenee kirottua kyytiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltaisin ei oikein enää pihalla pysty paljon tekemään pimeyden vuoksi. Meillekin meri antaa vähän lämpöä, sillä matkaa on vain 30 km, mutta ei tietysti vedä vertoja aidolle rannikolle. Valkosipulit voisikin pistää maahan vielä syksyllä. Jotkut kylvävät porkkanatkin valmiiksi. :)

   Poista
 6. On kyllä hienon näköistä kun syksyllä on värikästä. Meillä ei ole varastoa ja vihdoin alamme sitä rakentamaan. Teräshalli tyylinen varasto siitä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea uudelle tulevalle varastolle! Niitä tarvitaan. :)

   Poista