Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 11. lokakuuta 2018

Lokakuun uutisia

Taisikin tulla aika pitkä tauko kuulumisissa. :) Elämä on soljunut tasaisena ja rauhallisena Kivimäessä. On ollut mukava elää melkein tavallista arkea, vaikka kaikkea siihenkin mahtuu. 


Sato alkaa olla kokonaan säilötty. Viimeinen omenaämpäri odottaa kuistilla hyödyntämistä, mutta muuten säilöntäkausi alkaa olla lopuillaan. Ajattelin kokeilla vielä omenoiden umpioimista, kunhan siihen löytyy aikaa ja inspiraatiota.

Omenapaistos on hyvää, mutta on sitä monesti syötykin.
Lämmityskausi alkoi sisällä, vaikka makuukamaria ei ole vielä tarvinnut lämmittää. Senkin aika tulee pakkasten myötä. Salissa on hyvä ilma, istuinryhmän luona oikein lämmintä ja mukavaa. Nyt on ollut aivan eri tilanne kutsua vieraita, kun on kunnon paikka vierailun järjestämiselle. Ja on meillä vieraita käynytkin.

Yhtenä projektina on ollut järjestää navettaan tilaa uusille tulokkaille. Elli ja Frida muuttavat meille ensi viikolla. Tutustumisaikana on hyvä olla kaksi vierekkäistä tilaa, ettei heti tule kovia yhteenottoja. Elli ja Frida ovat äiti ja tytär ja voi todella sanoa, että Frida on tullut äitiinsä. Molemmilla on kyljessä samanlainen valkoinen laikku. Menee varmaan hetki, että nämä oppii erottamaan toisistaan.


Muun lisäksi olemme tekemässä talokauppoja, mutta siitä lisää myöhemmin. :)

12 kommenttia:

 1. Ihanat sarvipäät Elli ja Frida! Hiljalleen lämmityskausi on aluillaan. Pannua on ollut harvakseltaan pakko lämmittää, jotta saadaan lämmintä vettä. Leivinuuni lämpisi eilen ensimmäistä kertaa. Kelasin rypälepostaukseesi. Mitä lajiketta rypäleesi ovat?. Mulla on kanssa joitakin sortteja. Mehulingolla olemme mehua niistä tehneet ja pari kertaa kokeiltu viiniäkin, joka jalostumassa ajan kanssa kellarissa. Tuo murskain ja puserrin näyttävät kiinnostavilta! Riivityt marjat linkoon laitan myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rypäleet ovat zilgaa. Murskain ja puserrin käyvät erinomaisesti myös omenamehun valmistukseen. Onneksi on taas leutoa, ettei tarvitse lämmittää kuin aamulla. :)

   Poista
 2. Onnea Ellille ja Fridalle sekä teidän talokaupoille. E

  VastaaPoista
 3. Toivomme hyviä talokauppoja.
  Nättejä nuo uudet tulokkaat.
  Postauksen ensimmäinen kuva on niin kodikas ja kutsuva, että ihan mainita täytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin näkymä keittiöstä saliin on oikein kutsuva. Vieläkin tulee hymy huulille salin läpi kulkiessa. Tulokkaista ja talokaupoista pitää kirjoittaa vielä toiste lisää. :)

   Poista
 4. Mukava kuulla kuulumisia välillä, ihan sopiva tahti, ei sitä aina tarvitse puristaa postauksia, vaan silloin, kun siltä tuntuu. Ihanat uudet asukit, onnea ja menestystä heille ja antoisaa syksyn jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uusista asukeista varmaan tuleekin enemmän asiaa, kunhan tytöt saapuvat. :)

   Poista
 5. Onpa siinä kaunis kuttukaksikko! Suomenvuohia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääosin suomenvuohta, mutta vähän kai jotain kääpiörotua on sekoittunut mukaan, vaikka koosta sitä ei millään arvaisi. :)

   Poista
 6. Komeat uudet tulokkaat! Omenapaistos on meidänkin herkkua ja syksyisin sitä tulee tehtyä erityisen usein. Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista