Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 18. lokakuuta 2018

Roskat pois - vihdoinkin!

Vihdoin koitti aika, jolloin pystyimme tilaamaan kontin pihaan styroxeja ja muoveja varten. Tavallinen matala lava ei todellakaan olisi riittänyt näille, sillä nyt kasa oli vielä isompi kuin silloin aikaisemmin.


Naapuri tuli taas tekemään traktorillaan ison työn, sillä näissä jätteissä olikin tekemistä. Tällä kertaa kuormaa sai paremmin murskattua, joten jätettäkin mahtui paremmin yhteen konttiin.


Noin puolet kasasta on jo tässä vaiheessa hävinnyt, vaikka näky on edelleen karmaiseva. Tuossa on vieläkin yhden kaatopaikallisen verran jätettä jäljellä!


Mutta ensimmäinen kontillinen tuli täyteen ja lähti tyhjennykseen polttolaitokselle.


Jäljellä oli vielä toinen mokomallinen lastattavaa. Koko päivä tuohon menikin kaikkineen. Toinen kuorma jäi odottamaan aamua konttiin.


Ensimmäinen kontti painoi yli 2000 kiloa. Yhteensä täältä lähti siis noin 5000 kiloa muovia ja styroxia! Luvut kuulostavat aivan käsittämättömältä, mutta sitä ne ovatkin. Kuutioina määrä oli noin 80, joka myös kuulostaa hurjalta. Ja jos laskee myös ne aiemmat kaksi konttia, luvut tuplaantuvat aivan hurjiksi. Painona laskettuna täältä on lähtenyt noin 10 000 kiloa muovia ja styroxia, joka kuutioissa on jo 160! Ja näiden lisäksi tavalliset kaatopaikkakuormat kodinkoneineen ja muine isompine jätteineen lisäävät poistetun roskan määrän käsittämättömän suureksi.


Nyt on autotallin vieressä ihmeellisen iso tila, jota ei edes hahmottanut kaiken roskan alta. Talvella taitaa olla yhden koivun kaataminen edessä, ettei käy niin, että koivu kaataa autotallin.


Nyt on niin huojentunut olo tuon roskan lähtemisen jälkeen, ettei tiedä, miten olisi. Vaikka taidan pysytellä syysflunssan vuoksi ihan aloillani nauttien c-vitamiinia, sinkkiä, hunajaa, inkivääriä ja lepoa.

16 kommenttia:

 1. Todella hurjissa mitoissa oleva jätemäärä. Voi hyvin ymmärtää mikä valtava helpotus on, kun se on nyt lopullisesti poissa. Hyvä te.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olisi joskus alussa uskonut ollenkaan, miten valtavasti täällä on jätettä. Tai siis oli. :)

   Poista
 2. Mahtava juttu! Kun tuollaisen alueen saa siistiksi, on kyllä huojentunut olo. Meidän siivoilut ovat pienemmässä mittakaavassa, mutta niidenkin lopputulos on mieltä rauhoittavaa, joten voin uskoa teidän helpotuksenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain hymyilyttää nyt, kun katselee autotallille päin. Aina siivoaminen tekee hyvää, oli se sitten isoa tai pienempää. :)

   Poista
 3. On teillä ollut jättimäinen urakka sekä jätteen siivoamisessa että muutekin rakennusten kunnostamisessa. 10 tonnia muovi- ja styroxiroskaa! Määrä on aivan käsittämätön, kun eihän joku yksittäinen styroxilaatikkokaan paina juuri mitään. Hatun noston arvoinen suoritus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo se on ihme, että se jättiläisjätevuori mahtui kahteen konttiin. :)

   Poista
 4. Oi mahtavaa, ja kamalaa, miten styroksista ja muusta muovista edes voi kertyä noin painava määrä! Hirmuista ja hirmu ihanaa, että se on nyt poissa. Toivottavasti keventynyt mieli siivittää sinut äkkiä paranemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muovista kai se paino tuli, sillä ei styroksit niin paljon paina. Mutta ihan käsittämätön määrä tuo oli. Nyt on olokin jo paljon parempi. :)

   Poista
 5. Voi hurja! Teette kyllä suuren ympäristöteon samalla, kun siivoat nurkkanne kuntoon ☺️ Paranemisia ja paljon lepoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tien vieressä ollut jätekasa ei varmaan kovin hyvältä näyttänyt ohi ajavienkaan silmiin. Nyt on pahin jo ohi, vaikka vielä täältä saa kuskata valtavat määrät kaatopaikkajätettä. Olo on jo parempi tänään. :)

   Poista
 6. Voi mahoton, miten paljon ovat pilottaneet roskia tontille....hienoa, että olette tehneet suuren työn sen puhdistamisessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei alussa voinut edes uskoa, miten valtavasti kaikkialla oli jätettä. Ja nyt sen voi hyvillä mielin unohtaakin. :)

   Poista
 7. Onpa tosiaankin melko käsittämätöntä tuollaiset määrät kevyestä styroksista ja muusta muovista, mutta kyllähän niitä alkuaikojen kuviasi katsellessa tuli jo jonkinlainen käsitys muovijätteen määrästä. Hieno ja helpottava tilanne ja nyt vaan parantelet itsesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan käsittämätöntä se onkin. Tosin muovia oli sullottuna joka ikiseen paikkaan kasvihuoneissa. Nyt on kaksi valtavaa jätevuorta pois nurkista. On ihan valtavan helpottunut olo. Ja muutenkin olo alkaa olla parempaan päin. :)

   Poista
 8. Valtava määrä. Nostan hattua että jaksoitte tehdä tuon työn. On myös luonnon kannalta merkittävä teko. Paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan hyvä saada kaikki tuo muovi ja styroksi pois maasta. Nyt on jo paljon paremman näköistä pihalla ilman sitä jättijätekasaa. :)

   Poista