Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 10. syyskuuta 2018

Viikonloppuvieraat

Viikonlopuksi saimme kesäpiiat käymään. Lauantaiaamulla oli vielä hetken vähän viileämpää, joten kävimme poimimassa kasvihuoneesta altaan viereltä rypäletertut, jotka murskasimme ja puristimme mehuksi. Iltapäivällä siivosimme lopun pihan.


Ja siistiä sitten tulikin. Kentän päässä näkyy vielä pressu, johon on kerätty mullat, mutta se vielä tuosta lähtee, kunhan mullat saa kärrättyä aittapihalle. Etualalla näkyvät putket ovat kasvihuoneen keskuslämmitysputket.


Nyt piha siistiytyi oikein todella. Tuonne navetan viereen pääsee nyt siistimään reunukset, kun kasvihuone on pois.


Päivä oli todella lämmin, joten päätimme mennä myöhäiskesäiselle uinnille. Vesi oli ihanan lämmintä rannassa, mutta syvemmällä sellaista normaalia kesälämmintä vettä. Hyvin virkistyimme uinnin myötä. Eipä ollut tungosta, vain kaksi pusuttelevaa teiniä sivussa.


Paluumatkalla poikkesimme vielä katsomassa Luistarin hautausmaan hoitajia, jotka eivät meistä paljon välittäneet, ruoho oli houkuttelevampaa. Ehkä niilläkin oli ollut lämmin päivällä, eikä ruoka ollut maistunut aiemmin.


Sunnuntai-iltapäivällä päätimme lähteä lenkille vuohien kanssa. Isäntä otti Voiton hihnaan, jotta sekin oppisi kulkemaan nätisti. Ukkonen jyrisi molemmilla puolilla, mutta tämän kesän normaaliin tapaan meni molemmin puolin ohitse, eikä tullut tänne. Voitolla oli vähän vaikeuksia kuttujen kanssa, sillä syksyn ensimmäinen kiima sekoitti sen pään. Komeasti se pissasi monta kertaa partaansa, näytti kieltään ja ölisi kutsuvasti, mutta ei auttanut vielä tällä kertaa.


Vaahteramme olivat kovassa käytössä, mutta hyvässä sellaisessa. Nämä ovatkin parhaita puita kiipeilyyn.

Kiitokset kesäpiioille suuresta avusta!

4 kommenttia:

 1. On siis vielä uimalämpöisiä luonnonvesiä! Olen miettinyt, menisikö tässä vielä pikaseen uimaan ennen kuin syys viileneen. Ehkä siis kannattaisi. :) Meilläkin ukkoset ovat muuten menneet ohi koko kesän. Eilen oli kesän eka kerta, kun Turussa hetken aikaa jyrisi ja salamoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Pyhäjärvi on vielä aivan uimalämpöinen. Kannattaa siis vielä käydä vielä ennen kylmiä syysöitä, jotka viilentävät järvet äkkiä. Hassuja nuo ukkosen reitit, kun menevät samoja linjoja koko ajan. :)

   Poista
 2. Vau miten kaunis uimaranta teidän seudulla on!
  Kylläpä piha koheni ihan hurjasti tuosta. Ahkerat piiat.
  Partaansa pissaava pukki :-D Naurattaa kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyhäjärvi on kaunis ja ihanan matalarantainen. Voitto on melkoinen ilmestys kosiomenoissaan. :D

   Poista