Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Hämärän hyssyä

Kesän vaihtuessa oikeasti syksyksi alkavat illatkin pimentyä aiemmin. Meillä ei ole vielä sähkötöitä tehtyinä, joten hämärä tunkee sisälle huoneisiin. Salia saa valaistua kynttilöillä, kun on itse siinä tilassa. Muuten vain pöydällä lyhdyssä oleva kynttilä saa olla hetken vartioimatta.


Kaivelimme jatkojohtovarastojamme, sillä meillä oli olemassa muutama sähköistetty lyhty jostain maalaisromanttiselta ajalta. Yksi näistä sai paikan salin ikkunalla. Se on varustettu ajastimella, joten iltaisin ulkoa tulevan valon vaihtuessa hämäräksi lyhdyn valo syttyy ja sammuu taas yön hiipiessä paikalle. Aikoinaan nämä lyhdyt olivat meillä tunnelmanluojina Multialla olohuoneen ikkunoissa. Kyläläiset ihmettelivät, miten meillä jouluvalot ovat niin pitkään käytössä. Lyhdyt eivät tainneet olla silloin vielä yleisesti käytössä.


Sohvapöydälläkään ei voi kynttilöitä polttaa hetkeäkään vartioimatta, sillä kissamme saattavat loikkia sohvalle pöydän kautta. Vihtorin pörröhäntä varsinkin on kovin palonarka.


Taffelilla on yksi pieni pöytälamppu, joka ei valaise kovin pitkälle, mutta pitää nurkan pimeyden loitolla. Sen avulla salin läpi on mukavampi kulkea hämärässä, kun näkee, mihin astuu.


Eteiseenkin löysimme pienen marmorisen pöytävalaisimen, joka näyttää tietä makuukamarin ja kylpyhuoneen välillä. 


Eteisen ikkunalla on sähköistetty kynttilälyhty, joka syttyy ajastimella valaisemaan illan pimeimmät hetket. 


Toisella ikkunalla saa palaa kynttiläkin riippulyhdyssään. Ikkunavaloissa on myös se hyvä puoli, että ne valaisevat vähän ulkopuolellekin.


Kirjastossa on myös pöytävalaisin, jonka saa käännettyä tarpeen mukaan kohti pöytää tai soitinta. Kirjastoon on jo tilattuna vihreä pankkiirivalaisin.


Nurkassa on myös yksi huutokaupasta hankittu jalkalamppu. Näiden avulla pyrimme pärjäämään siihen asti, että saamme sähköt vedettyä huoneisiin isommille valoille.

8 kommenttia:

 1. Tunnelmallista, vaikkakaan ei kovin kätevää! Ainakin tällaiselle käsitöitä tekevälle tarvitaan hyvän yleisvalon lisäksi tehokas kohdevalo, muuten ei tule mistään mitään :-D On muuten kiva pitää valosarjoja/lyhtyjä huoneissa, joiden läpi tarvitsee silloin tällöin mennä, sittenkin, kun yleisvalo saadaan. On jotenkin tunnelmallista ja kivaa, ettei tarvitse napsauttaa aina kattovaloa päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkkaan työhön nuo valot eivät tosiaankaan riitä! Isäntä käyttää sisälläkin otsalamppua ja minä etsin lisälampun. Läpikulkua varten minäkään en halua sytyttää isoja valoja. :)

   Poista
 2. Aivan IHANA, tuo teidän sali ja niin ihana tunnelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sali saa minullakin hymyn huulille, kun vaikka kuljen vaan sen läpi. :)

   Poista
 3. Tunnelmallisia valonlähteitä.

  VastaaPoista
 4. Lueskelen silloin tällöin touhuistanne, kun talo on minulle tuttu entuudestaan. Nyt nämä kuvat salista ja kirjastosta saavat ajattelemaan että jotain tuollaista siellä on alunperin ehkä ollutkin. Jo Liisa katselee pilven päältä niin voisin kuvitella hänen tyytyväisenä hymyilevän kun rakas koti sai sittenkin "jatkajan" ja aikalailla samanhenkisen. Kaunista ja viihtyisää olette tehneet vaikka työtä on riittänyt valtavasti. Itsekkin niitä lattioita joskus pessyt, kun kissalauma vielä oli olemassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väritys on ollut salissa aiemmin vihreä, mutta kalusto on jossain vaiheessa päällystetty roosalla. Niinpä se määritti nykyistä värimaailmaa. On ollut hieno huomata, että aika paljon yhteistä löytyy Liisan kanssa. Voi niitä lattioita kissojen aikana! Voin vain kuvitella.

   Poista