Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 3. syyskuuta 2018

Joko kesän viimeiset?

Tämä kesä on ollut hyvä tipuvuosi. Heti, kun kanat pääsivät kesävapauteen pihalle, alkoi tapahtua. Yksi toisensa jälkeen hävisi jonnekin piiloon ikäviltä munankerääjiltä. Kerroin jo aikaisemmin, että yhden kanan pesäpaikka ei ollut tiedossa, mutta sekin paljastui. 


Tämä kana oli kovasti huutamassa aikaisin aamulla kanalan ulkopuolella, sillä se halusi päivittäisen ruoka-annoksensa, vesitilkkansa ja liikuntatuokionsa nyt ja heti.


Olimme jo vähän huolissamme, sillä yöt alkoivat olla viileitä. Vihdoin eilen kana jätti pesänsä viiden tipun kanssa, ja saimme pyydystettyä ne kanalaan turvaan. 


Myös kissankopissa on ainakin yksi tipu kuoriutunut. Kuttulan perälläkin yksi kana ehti saada yhden tipun. Nyt aiemmin kuoriutuneet ovat jo niin isoja olevinaan.


Kukkojen "syysmuutto" oli myös ajankohtainen. Jäljelle jäivät vain Leif ja Kekkonen, joka oli tilanteesta jotenkin hämillään. Sillä on edessään nyt uuden aseman sisäistäminen ja omien kanojen kerääminen haaremiinsa.


Leif taas kulkee hyvin tottuneesti rouviensa kanssa ympäri tilaa vahtien emäntien ruokahetkiä. Kukkojen väheneminen vaikutti rauhoittavasti myös tähän porukkaan, kun ei tarvitse vahtia samalla liian innokkaita kilpakosijoita.


6 kommenttia:

 1. Erityisen hauska tuo viimeinen kuva, jossa Leif Rouvineen (jos oikein näen) ja kissa (nimet sekaisin - onko hän Sulevi?). Kun teidän eläimet noin vapaasti käyskentelevät, niin eivätkö koskaan lähde karkuteille, pois omalta tontilta? Vilkasta liikennettä lähellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihtori on tuossa kuvassa. Eivät nämä halua pois kotoa, eikä tuossa ole vilkasta liikennettä. Paikka on eläinten kannalta oikein hyvä elellä vapaudessa. Suurimmat vaarat ovat ketut ja haukat.

   Poista
 2. Toivottavasti Vihtori on opetettu tavoille, ettei kanatipupaistia itselleen tuosta edes havittele.
  Taidat antaa senverran makoisia sapuskoja, ettei kiinnosta.
  Taitaapa teillä olla usein kananmunia ja kanaa ruokana, koska ne noin siunaantuvat.
  Mukavan kotkottavaa, naukuvaa ja (miten ne kutut asian ilmaisevatkaan) syksyn alkua toivottaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat oppivat nopeasti, ettei kotieläimiä sovi syödä. Kanat pitävät kissat muuten sopivan matkan päässä varmuuden vuoksi. Olemme omavaraisia maidon ja munien suhteen, mutta lihaa ei tule ihan riittävästi.

   Poista