Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Seinä umpeen

Hyvä tuuletus ei ollut kuitenkaan niin hyvä, että olisimme halunneet säilyttää sen pysyvästi. Oli siis saatava seinä umpeen ennen talvea. Ensin tietysti piti tehdä runko valmiiksi.


Sitten oli vuorossa paperointi.


Varastossa oli jonkin verran lautaa jäljellä, joilla pääsi työn alkuun. Nämä laudat ovat ihan hivenen erilaisia verrattuna alkuperäiseen laudoitukseen, mutta samanlaisia kuin tässä olleet laudat, jotka olivat myöhempää perua. 


Tuli taas ehtoo, mutta nyt oli jo huomattavasti vähemmän tuulta talossa, vaikka suurin osa puuttuvaa seinää oli vain paperoitu.


Sisältä näki vielä vähän ulos tuosta sisänurkasta. 


Lopulta seinä oli laudoitettu nurkkaan asti. Jossain vaiheessa pitää korjata myös tuo kuisti, jonka laudoissa on myös lahoa. Mutta nyt ei ole sen aika.


Maalauskaan ei ole vielä ajankohtainen, vaikka tuo nurkka näyttää nyt hassulta muuhun seinään verrattuna. Ehkäpä ensi kesänä seinä saa yhtenäisen värin.


Olisi tietysti hienoa, että vessassa olisi ikkuna, mutta tuo nurkka on niin tiivis, ettei siihen oikein saisi minkäänlaista tyyliin sopivaa ikkunaa. Eikä siinä ole ennenkään ollut.



Seuraavaksi onkin aika laittaa uudet putket viemärille. Tuuletusputki on vedettävä yläpuolella olevan vinttikomeron läpi katolle. Pientä askaretta siis riittää vielä tämänkin pienen, mutta tärkeän huoneen kanssa. 

2 kommenttia:

  1. Varmasti kiva tunne, kun seinä tuli maalausta vaille valmiiksi.

    VastaaPoista
  2. Kyllä teillä noita askareita tosiaankin vielä riittää, mutta oikein hyvä ja tärkeääkin, että kaikki askareet edistyvät. Tuon seinän korjaaminen ennen alkavaa talvea pitikin tehdä ja maalaus voi hyvin odottaa ensi kesään.
    Touhukasta alkaneen syksyn jatkoa!

    VastaaPoista