Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 4. elokuuta 2023

Kasvihuoneelta

Kasvihuoneella on vähän tehty taas siivousta. Muutama uusi (vanha) matto on tuotu rikkaruohoesteeksi. Aika pian tuollainen vanha räsymatto maatuu, mutta hoitaa tehtäväänsä hyvin oman aikansa. Yhdellä sivulla on pitkä pätkä tyhjää tilaa. 


Aiemmin tässä oli valtavat kasat kaikkea puuta, styroxia ja roskaa. Nyt tälle alueellekin voisi istuttaa jotain.


Katonrajasta minua seurasi tämä pieni pörhiläinen. Sateisena päivänä molemmat kissat viettävät tässä viidakossa paljon aikaa.


Boysenit jäivät niskani vuoksi leikkaamatta, enkä uskonut muutenkaan satoa tulevan, koska kasvihuone on ollut rikki koko talven. Mutta kyllä vaan on satoa odotettavissa. Boysenin kukka on kaunis vaaleanpunainen.


Kukkien lisäksi löytyy jo paljon erivärisiä marjoja. Jotkut jo osoittavat tummenemisen merkkejä, kun osa on vielä aivan vihreää. Satokausi on onneksi aika pitkä, ettei kaikkea tarvitse saada säilöön kertapoimimisella.


Rypäleissäkin alkaa olla jo mukavasti väriä. Eivät nämä kuitenkaan kypsy ennen syyskuuta. Sitten tuleekin kiireinen aika, kun sato kypsyy niin samanaikaisesti. Yleensä olemme saaneet parikymmentä täyttä ämpärillistä rypäleitä.


Viisi vuotta sitten sain pienen aprikoosipuun, joka on kukkinut kauniisti joka kevät. Yhtään hedelmää ei ole koskaan tullut. Nyt puu on ryöpsähtänyt valtavan kokoiseksi reuhakkeeksi. Viime vuonna mietin jo, että varmaan pitää poistaa koko puu, koska se ei tee muuta kuin oksia ja lehtiä.


Puu jäi kuitenkin olemaan paikoillaan. Nyt se lopulta teki hedelmiä, joten kaatosuunnitelma kaatui siihen. Ei sato mikään valtaisa ole, mutta muutama yksilö on kypsymässä. Onpa mielenkiintoista seurata, millaisia nämä aprikoosit ovat kypsyttyään maultaan!

2 kommenttia:

  1. Onpa upeaa satoa kypsymässä ja vielä oma aprikoosipuukin....hienoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä kaikkea hyvää tulossa. Odotan innolla aprikoosien kypsymistä. :)

      Poista