Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 28. huhtikuuta 2023

Kevättöiden aloituksia

Mustikkatarhan etuseinämä painui yhden lumisateen aikana vinoon. Isäntä aloitti sen suoristamisen. Verkolle pitää tehdä korjaavia toimenpiteitä jossain vaiheessa, ettei ensi talvena käy taas samoin.


Minulla oli vielä hampun varret maassa syksyltä. Lumi tuli niin aikaisin, etten ehtinytkään saada niitä käsiteltyä. Nyt siis kuorin varret ja vein sisään kuivumaan. Ydinosat menivät kasaan odottamaan silppuamista. Silppuhan käy moneen asiaan, joten se kannattaa ottaa talteen.


Pihatuvan edusta oli myös epäsiisti. Seinän viereltä lehdet lähtivät parhaiten lehtipuhaltimella. Tämä tila on vähän hankala, sillä siihen jostain syystä kuormaantuu aina kaikkia Isännän projekteja, jotka eivät ehkä miellytä silmää. Jonkinlainen kuri ja järjestys olisi saatava tähän, sillä pihatupa on nyt niin kaunis, ettei soisi sen jäävän tavaroiden taakse.


Lampaat ovat taas siistejä ja melkein karvattomia. Meillä ei ole muuta osuutta asiaan kuin lampaan siirtäminen keritsijän telineeseen, mikä ei ole kovin helppo toimenpide. Mutta ammattilaisen käsissä kerintä käy kuin tanssi, eikä aikaa mene kuin puoli tuntia koko katraaseen.


Tänä keväänä (tai ainakin viimeistään syksyllä) pitää vielä korjata kasvihuoneen muovitus ja muutama tukirakenne, siivota se ja laittaa taas mattoja rikkaruohoesteiksi, käydä läpi kukkapenkit, lannoittaa puut ja pensaat (eli tyhjentää kanalan pehkut) ja paljon muutakin on tiedossa.

8 kommenttia:

 1. Teihin sopii jetsulleen sanonta; Ei työt tekevältä lopu. Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Välillä ihan hirvittää, kun ajattelee, ettei täällä työ lopu koskaan. Mukavaa kevättä sinullekin! :)

   Poista
 2. Oi voi, jotenkin toivotonta, kun aina pitää aloittaa jonkun korjaamisella, talvi tekee tuhojaan. Mutta välillä pääsee sitten käsiksi ihan uusiinkin asioihin. Olette tehneet ihmeitä tilan siistimisessä ja kaunistamisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila! Täällä muutenkin huomaa, että edestään löytää kaiken, mikä on jäänyt tekemättä. Aika toivotonta tämä täällä on, mutta kai on vaan vuosi vuodelta yritettävä pala kerrallaan. :)

   Poista
 3. Tuo mustikka-alue on kyllä hieno! Ei mene sato lintujen suuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt, kun aita on taas suora, olen ihan samaa mieltä. Ja verkot tekivät jo viime vuonnakin tehtävänsä. Tänä vuonna odotan jo vähän isompaa satoa. :)

   Poista
 4. Kolme lammastako teillä on? Minkä nimisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme lemmikkilammasta meillä on. Musta on Manta, valkoiset Hellu ja Hilda, jotka ovat Mantan tyttäriä. :)

   Poista