Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 4. maaliskuuta 2023

Salin musiikkinurkka

Kirjaston vierassänkynurkan muutoksen jälkeen sali oli kaaoksen vallassa. Totesimme, että nyt jos koskaan on aika laittaa edes yksi nurkka kuntoon sielläkin. Nurkka kerrallaan riittää ihan hyväksi vauhdiksi, sillä ei tällaista kaaosta ihan tuosta vaan selvitetä.


 Muutaman vuoden asumisen jälkeen jo osaamme hieman paremmin arvioida, mitä salissa tarvitaan. Taffelipiano oli jäänyt käyttämättömänä nurkkaan, sillä sitä emme saaneet aikaiseksi korjauttaa, vaan ostimme tavallisen hyväkuntoisen pystypianon. Taffelipiano sai siis lähteä.


Kirjakaappi kannettiin taffelipianon tilalle ja pystypiano toiselle seinälle. Tämä seinä on pianolle muutenkin parempi, sillä se on sisäseinä, jolloin vire pysyy paremmin. Toiminnallisesti tämä nurkka muuttuu musiikkinurkaksi. Kirjakaappiin tulevat kaikki laulukirjat, nuotit ja pienet soittimet (nokkahuilut, poikkihuilut, tinapilli, okariina, mandoliini ja huuliharput). Myös koottavat nuottitelineet mahtuvat kaappiin.


Monenlaisen pyörityksen jälkeen nurkka alkaa olla valmis. Soittovihkoni ei soinnu yhtään väreihin, mutta se nyt sattui jäämään tuohon. Seinillä on talosta löytynyttä taidetta ja tädiltäni saadut kyntteliköt, jossa on led-kynttilät turvallisuuden vuoksi. Tosin niihin ei ollut tietenkään paristoja, mutta tulevaisuudessa ne myös valaisevat hieman ympäristöään.


Kirjakaapin oikealla puolella ovat omistamamme laulu- ja virsikirjat sekä kaikki mahdolliset nuotit. Pianon vasemmalla puolella on minun kitarani ja oikealla Isännän. Isännän kitaravahvistin on kuitenkin tuolla nurkassa piilossa.


Vielä on kolme nurkkaa jäljellä. Tässäkin huoneessa pitäisi vielä laittaa ikkuna- ja ovilistat paikoilleen, niin saisi kokonaan valmiiksi. Joskus varmaan pääsemme siihenkin vaiheeseen, että saamme tänne sähköt vedettyä. Edelleen käytämme jatkojohtoa eteisen sähkökeskuksesta. Iltaisin täällä onkin oikein tunnelmallisen hämärää. 

2 kommenttia:

  1. Kyllä tuossa kelpaa soitella. Ja aina tulee hyvä mieli kun saa tartuttua johonkin uuteen projektiin ja loppujen lopuksi se ei viekään ihan loputtomasti aikaa ja jos viekin niin kun lopputulos on hyvä niin se on pääasia. Tunnelmallinen tila !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nurkasta tuli oikein kiva meidänkin mielestämme. Vielä riittää järjestelemistä, sillä varsinkin kirjoja tuntuu olevan niin paljon, että pitää kunnolla alkaa karsimaan.

      Poista