Kesäiset tiput kasvoivat isoiksi ja alkoivat munia. Loppusyksyn vähämunainen kausi muuttuikin äkkiä ylituotannoksi. Olimme jo miettineet aiemmin, että voisi kokeilla munien säilömistä. Nyt oli koossa tarpeeksi munia siihen kokeiluun.
Keittämisen jälkeen munat kuorittiin. Samalla katsottiin parhaat munat erilleen säilöntää varten. Muut päätyivät suoraan syötäviksi ja käytettäviksi.
Purkkeihin pinottiin munia, porkkanaa, sipulia ja valkosipulia. Säilöntäliemi on tavallinen etikkaliemi mausteineen. Tämän lisäksi pinkin värin vuoksi laitoimme desin punajuurten säilöntälientä. Kuvassa liemi on juuri laitettu purkkiin, eikä peitä vielä kaikkia munia tasaisesti. Vähän liikuttelemalla sai munia siirrettyä, jotta väri tuli tasaisesti kaikkialle. Parin viikon jälkeen pinkit kananmunat ovat valmiita syötäväksi.
Wau, mielenkiintoista, laita ihmeessä myös tietoa miltä lopputulos näyttää ja maistuu.
VastaaPoistaKerron, kun pääsemme maistelemaan. Varmaan jo viikonloppuna on vähän kokeiltava, miltä nämä vaikuttavat.
Poista