Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 9. helmikuuta 2023

Nurkat siisteiksi keittiössä

Isännän nurkka oli erittäin epäsiistin näköinen valtavine tavaravuorineen. Viikonloppuna Apupojan kanssa päätimme ottaa härkää sarvista ja selvittää koko tavaravuoren. Menihän siinä aikaa, kuului Isännän suusta erinäisiä mutinoita ja löytyi lopulta tavaroille parempiakin paikkoja. Alta löytyi kaksi tuolia, joista toinen pääsi ruokapöydän ääreen ja toinen (vanha silitystuoli) päätyi odottamaan parempaa paikkaa pihatupaan. Kun nurkka oli tyhjä toimme Isännän tekemän lipaston ikkunan alle. Se on sopivan pieni, eikä estä patakaapin ovia aukeamasta. Sinne sai Isäntä laittaa otsalamput, taskulamput, avaimet ja muut tärkeät tarvikkeet. Lipasto ei tietenkään ole ihan tyyliin sopiva, mutta eipä täällä niin selkeää tyyliä edes ole. Joten ihan hyvin käy lipastokin kaiken muun seuraan.


Patakaapin päällinenkin siistiytyi samalla. Nyt siinä säilytetään vain kauniita koristeita.


Pannujen lisäksi koristeiksi sallitaan vain sellaisia koristeita, jotka siirtyvät tarvittaessa paikalleen ja pois.


Keittiön pöytä on yleensä aina täynnä tavaraa. Nyt näyttää siltä, että tavarat ovat kaikki minun. Tänä talvena olemme lämmittäneet vähemmän talon toista puolta, joten kotona tehtäviä töitä on mukavampi tehdä tuvan pöydän ääressä. Pieni ämpäri ja lasiputki sekä kansio ovat ääniharjoituksia varten. Niitä pitää tehdä edelleen ahkerasti, jotta ääni kestää työssä. Laulu ei suju, mutta toiveissa on vielä senkin kuntoutuminen.

Joulun jälkeen siivosimme keittiön toisen tavaranurkan ja toimme makuukamarista vaatekaapin, johon laitoimme hyllyt. Nyt siellä ovat hyvässä sovussa Isännän tavaroita, kehruutarvikkeita, säilöntätölkkejä, työkaluja ja paljon muuta. 


Kaapin päälläkin on kaikenlaista tarviketta ja koristetta, joista sievin on ehdottomasti tuo oikeanpuoleisin.


4 kommenttia:

 1. Onpas hyvät kaapinpäälliset, sekä vasemmalla, että oikealla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, näitä katselee ja koskettelee oikein mielellään. :)

   Poista
 2. Minunkin silmä kiinnittyi noihin harmaisiin kaapinpäällisiin. 😄 Onpa kivan sininen tuo teidän keittiön lattia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaat kaapinpäälliset ovat parhaat koristeet. Lattia on aika hauska kaikessa kirjavuudessaan. Maali on lähtenyt irti edellisen asukkaan kissojen jätösten liuottamana. Kun pesimme sitä montakymmentä kertaa, ei se ihan niin miellyttävältä tuntunut siinä vaiheessa.

   Poista