Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Siilo sai katon

Kauempaa katsoen siilo näytti ihan kohtuulliselta, olihan siinä ainakin pellit päällä. Vähän mutkainen katto näytti olevan, mutta ei mitenkään hirveän paha. Mutta tämä ei ole koko totuus.


Katto on ollut harjakatto, mutta harjasta ei ollut muuta jäljellä kuin päätykolmiot. Muu osa oli jo romahtanut. Jo tuo iso aukko harjalla kertoi, että jokin paino (lumi tai lammas) saisi katon romahtamaan kokonaan alas. Siksi siis tämä kiilasi tärkeyslistan kärkeen tässä vaiheessa.

Purkutyön jälkeen alkoi uuden rakentaminen. Meillä on nyt onneksi aika paljon puutavaraa, sillä suulin sisäosien telineet voi jo purkaa ja käyttää tähän. 


Mietimme, että voisimme tehdä tähän palkkien päälle lankkulattian valmiiksi, mutta myöhemmin olisi ehkä hankalampi lähteä laittamaan pystyrunkoa suoraan lattian päälle. Vielä ei ole syntynyt hyvää ajatusta, mikä olisi maanpäällisen osan käyttötarkoitus. yksi ajatus meillä on ollut tehdä tähän sellainen kuivakäymälä, tilava ja siisti, mutta tien toisella puolella oleva pieni huussi on toiminut niin hyvin, ettei ehkä niin monta käymälää tarvita.


Tukipalkkien päälle laitoimme poikkipuut niin, että korkeus on suurempi talonpuoleisessa reunassa. Näin kattoon tulee vähän kaatoa.


Toiseen päähän tarvittiin vain lautoja. Kovin jyrkkä pulpettikatosta ei tule, mutta ei kuitenkaan aivan tasainen.


Sitten oli aika laittaa pellit tämän tämän rungon päälle. Ei tästä ehkä mitään kaunista tullut, mutta on ainakin tukeva suoja siilolle, eikä aivan heti romahda alas. Näin saamme hieman miettimisaikaa tämän osalle. 


Pellitkin ovat vanhoja ja niissä on varmasti reikiäkin, mutta onhan tämä parempi suoja kuin ennen korjausta. Avonaisiin väleihin pitää vielä laittaa verkkoa, etteivät pienet eläimet pääse putoamaan siiloon.

2 kommenttia:

  1. Tuohonhan saisi ihanan huvimajan kun tekisi siilon päälle lattian. Huvimajan alle jäisi kellaritila eli siilon sisäosa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huvimajan tuohon saisi, mutta paikkana se ei ole ihan paras huveiluun. On kuitenkin navetan vieressä, eivätkä näkymät ole ihan parhaat mahdolliset. Mutta luulenpa, että rakennusteknisesti tuosta tulee huvimaja, oli käyttö sitten mikä tahansa. :)

      Poista