Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 19. elokuuta 2022

Navetan alapääty uudessa maalissa

Navetan pääty on kokenut jo pienen muutoksen. Nyt oli aika maalata tuo alapäädyn yläosa. Muutama vuosi sitten maalasimme tuon alaosan, mutta nyt oli maalattava tuo kummitusmaisen karmaiseva yläosa. Rakennus on niin korkea, että on pakko käyttää nosturia, eikä edes yrittää millään muulla.


Kun puolet on maalattu, näkyy jo selvästi ero entiseen. Rakennus näyttää aivan toiselta. 


Ja koko päädyn maalaamisen jälkeen näyttää jo varsin hyvältä. Ikkunat ovat myös tehtynä, mutta ne ovat vielä maalaamatta ja kiinnittämättä. Myös ovet ovat valmiina, mutta maalaamatta ja kiinnittämättä. Jo nyt on vaikea edes muistaa, millaiset olivat lähtöasetelmat.


Jotta totuus ei unohtuisi, on laitettava kuva ensimmäiseltä käynniltä tilalla. Tästä kuvasta voisi jopa arvella rakennuksen olevan täysin purkukuntoinen. Liukuovien kohdalla seinä oli työntynyt pois perustuksilta ja koko pää painunut alas. Sisällä oleva tila oli täynnä piukkaa lantaa noihin ikkunoihin saakka.


Vuoden päästä pihojen siivoamisen jälkeen näkee tuon päädyn painumisen paremmin. Tässä vaiheessa vielä mietimme tämän alapäädyn purkamista kokonaan, mutta onneksi sitä ei tarvinnut tehdä. Tosin pääty piti korjata perustuksista alkaen ja nostaa takaisin oikeaan korkeuteen. 


Navetasta on vielä muutama seinä maalaamatta, mutta onhan näitä päiviä, kun sitä pääsee tekemään. Voiton puolella olemme tämän rakennuksen kanssa. Voin sanoa, että tuntuu hyvältä. :)

4 kommenttia:

  1. Eipä kohennuksen jälkeen hevillä uskoisi samaksi rakennukseksi, niin täysin on pessyt silmänsä. Hyvä te.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ilme on aivan toisenlainen. Mutta on hienoa, että saimme tämän rakennuksen pelastettua käyttöön. :)

      Poista
  2. Maali tekee ihmeitä. Ja olette te muitakin ihmeitä tehnyt, moni olisi tosiaan purkanut suoraan pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maali muuttaa todella paljon. Nyt päärakennus näyttää entistä rähjäisemmältä, kun navetasta tulee siisti.

      Poista