Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 31. joulukuuta 2021

Vuoden päätteeksi

Taas on yksi vuosi vierähtänyt aivan loppuhetkiinsä. Välillä tuntuu, ettei ole mitään saanut tehtyä tällä tilalla, mutta onhan kaikenlaista kuitenkin tapahtunut.

Tammikuussa otimme kirjaston seinän käsittelyyn ja levytimme entisen ulkoseinän hirret piiloon.


Helmikuussa järjestelimme tekstiilit, vähensimme huonekaluja ja aloimme maalaamaan kaikenlaista.


Maaliskuussa innostin ystäväni tekemään saippuaa, raivasimme taas yläkertaa, saimme ensimmäiset kevättiput, siivosimme kasvihuoneen ja laskimme jäljellä olevia styrox-laatikoita.


Huhtikuussa siivosimme ja järjestelimme päätykuistin vintinportaat ja komerot, teimme keijukannon ja haimme tilalle kolme ihanaa lammasta.


Toukokuussa aloimme taas navettaremontoinnin. Tarkoitus oli vaihtaa lisäsiiven ulkolaudoitus, mutta vähän enemmän piti tehdä.


Siivosimme myös suulin ympäristöä, navetan ylistä ja aittaa, haimme leikkimökin, ja teimme taas valtavasti puutarhahommia.


Kesäkuussa teimme lisää puutarhahommia, korjasimme raparperisadon ja teimme herkkuja. Kesäpiiat saapuivat lantalomalle, ja heidän kanssaan tyhjensimme kanalan pehkut ja lannoitimme niillä puut ja pensaat ja suunnittelimme uutta projektia.


Heinäkuu oli lomakuu, jolloin oli aikaa tehdä kaikenlaista. Kuukauden aikana saimme pihatuvan uudistettua ja muovit jäivät historiaan. 


Haimme taas uuden ruman rakennuksen ja saimme siitä toimivan huussin. Pesimme peräkärryllisen likaisia mattoja ja teimme naurismaan aidan ja muita kesäisiä askareita.


Elokuussa alkoi sadonkorjuukiire, pyörittelimme kiviä, siivosimme kuivurin ja saimme paljon tipuja.


Syyskuussa korjasimme satoa, säilöimme sitä ja siivosimme maustekaapin. 


Keritsimme lampaat, kunnostimme keittiön pöydän, pohjustimme tulevan mustikkamaan, vaihdoimme kanalan ikkuna-aukkojen muovit ikkunoiksi ja viimeistelimme navetan lisäsiipeä.


Kuun lopussa sain kaularankaan välilevyn pullistuman, joka vei tunnon kolmesta sormesta ja voiman koko käsivarresta. Kevään aikana minulle tehdään leikkaus, jossa välilevy korvataan titaanilaatalla ja hermojuuri vapautetaan. Toivottavasti sen myötä saan käden taas entiselleen.


Lokakuussa tein saippuaa ja keräsimme lampaille sokerijuurikkaita. Säilöimme lihaa painekeittimellä ja laitoimme kirjaston käyttökuntoon.


Marraskuussa kokeilin tehdä hampusta kuitua. Navetan lisäsiipi saatiin maalausta vaille valmiiksi.


Joulukuussa keskityimme lähinnä pienempiin askarteluihin. Viime kirjoituksesta jäi pois tämä kirjahyllydiorama, joten olkoon se tämän vuoden viimeisenä kuvana.


Kivimäen Isäntä ja Emäntä toivottavat sinulle alkavalle vuodelle siunausta, terveyttä ja 
KAIKKEA HYVÄÄ!

10 kommenttia:

 1. Ihanan toimelias vuosi teillä on ollut. Olette niin energisia ja paljon aikaan saavia. Kaikkea hyvää myös tähän vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vain näyttää toimeliaalta, kun on kaikki koottu yhteen. Kyllä me aika paljon ehdimme olemaan ihan rennostikin. :)

   Poista
 2. Olette kyllä vuoden aikana saaneet melkoisesti aikaan, mutta onhan siellä tekemistä ollutkin ja taitaa olla melkoisesti vieläkin. Kiitos samoin, kaikkea mahdollista hyvää alkaneelle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä todellakaan näytä vielä kovin valmiilta. Toivottavasti sekin aika vielä koittaa, kun voimme katsoa tyytyväisenä ympärillemme ja todeta kaiken olevan oikein hienosti. :)

   Poista
 3. Paljon on mahtunut menneeseen vuoteenne.
  Hyvää uutta vuotta 2022.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vuoteen on mahtunut paljon hyvää. Toivottavasti alkanut vuosi tuo sitä lisää. :)

   Poista
 4. Kiitos.
  Olette niin ahkeria, vaikka elämä joskus jotain kapuloita rattaisiinne laittaakin.
  Onnea ja terveyttä teille Isältä, joka jokaisen päivänne siunaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä kai jotain on tullut tehtyäkin, vaikka välillä tuntuu, ettei täällä tule millään valmista. Ehkä tämä on vain niin laaja työmaa. :)

   Poista
 5. Hei
  ja huh, huh - ihan tuntuu melkein pakahduttavalta tuo teidän "pieni puuhastelu" kokonaisuudessaan kotinne ja tantereenne nostaminen kukoistukseen, mutta toisaalta kaikesta näkee sen sydämen asiaksi.
  Hyvää alkanutta vuotta!
  Kysyn voitko paljastaa salaisuuden - millaisesta langasta ja miten letität kynttilänsydämet?
  Lisäksi haluaisin tietää mitä on värinä, tuoksuna tuossa vaaleanpunaisessa saippuassa?
  Ihania sekä kynttilät, että saippuat!

  Terveisin S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen sydänlangan kalalangasta. Ostin aikoinaan ison kerän sydänlankaa, joka oli liian paksua. Tein siis vähän ohuempaa, joka osui juuri oikeaan kokoon. Liekki ei ole liian suuri eikä liian pieni. Vaaleanpunaisessa saippuassa on pioni-tuoksuainetta ja pinkkiä mica-väriä. Siinä sekä väri että tuoksu käyttäytyivät hyvin. :)

   Poista