Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 30. huhtikuuta 2021

Hellun kanssa vappuajelulla

Juuri äskettäin juttelimme Isännän kanssa, miten paljon helpompia lampaat ovat kuin vuohet. Eivät ole jatkuvasti kiipelissä, eivät jää sarvistaan jumiin, eivätkä karkaile. Eilen illalla, kun olin töissä, tuli viesti, että Hellu on jäänyt jalastaan kiinni oviverhoon. 

Pystyin vain viesteilemään Isännän kanssa, mutta en saanut selvää, mitä oli tapahtunut tai miten pahasti karitsalle oli käynyt. Tultuani kotiin kiiruhdin lampolaan katsomaan, mikä oli tilanne. Hellu ontui selvästi toista takajalkaa, eikä astunut sille kunnolla sorkilla, vaan sorkka kääntyi oudosti. Käskin Isännän soittamaan heti eläinlääkärille, mitä pitäisi tehdä. 

Eläinlääkäri sanoi, että kannattaa viedä huomenna röntgeniin varmistamaan, ettei ole luissa murtumia. Muuten riittäisi ensiavuksi jalan sitominen tukevasti ja kipulääke. Side auttoi selvästi astumisessa, eikä jalka kääntynyt enää hassusti.

Tänään ajelimme Hellun kanssa Eurajoen eläinlääkärille röntgeniin. Kuvat saatiin otettua hyvin, eikä niissä näkynyt murtumia. Paluumatka oli jo paljon hauskempi, eikä Hellukaan enää määkinyt. Ohjeeksi tuli pitää lampaita muutama päivä pienemmissä tiloissa, ettei jalalle tulisi rasitusta. Sidettä kannattaa pitää jalassa pari viikkoa. 


Äkkiä nämä pienet kasvavat

Oikein hauskaa vappua sinulle!

2 kommenttia:

 1. "Tohtori Pol" (eläinlääkäriohjelma TV:ssä) auttaa aina.
  Hyvä, että luut on ehjät.
  Mukavaa Vappua siman ja tippaleipien kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellu on jo täysin kunnossa. Sidekin oli irronnut jalasta, eikä jalassa näy mitään vikaa. Onneksi toipuminen on näin nopeaa noilla pienillä. :)

   Poista