Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 26. lokakuuta 2020

Neidonkamari

Yläkerran neidonkamari, joka on eteläpäädyn huone, on ollut vähällä käytöllä, koska se on ollut niin sotkuinen koko asumisemme ajan. Kun tulimme taloon, sängyt olivat täynnä kangasrullia, verhot repsottivat ja tomua ja likaa oli kaikkialla.


Nurkassa näkyi kaunis valkoinen sänky, mutta sen päällä oli valtavasti tavaraa. Myös lattialla oli valtavat määrät laatikoita.


Isäntä järjesteli huoneen aikoinaan syntymäpäiviään varten, jos joku haluaisi yöpymispaikan. Järjestely tarkoitti sitä, että kaikki ylimääräinen roina siirtyi nurkkaan, mutta valkoinen sänky tuli esille.


Parisängystä tuli sänky meille makuukamariin alakertaan, vaikka huone ei ollut vielä valmis.


Kun muutimme tänne, toimme trenkituvasta valtavan määrän tavaraa pois sieltä, jotta trenkituvasta saisi meille väliaikaisen asumuksen. Välillä tulin tänne lajittelemaan tavaraa.


Paljon käyttökelpoista tavaraa lähtikin silloin vastaperustettuun vastaanottokeskukseen, kirpputorille ja roskikseen, mutta silti huoneeseen jäi suuria laatikkopinoja. Sitten edellinen talomme meni kaupaksi ja jouduimme tuomaan suurimman osan siitä muutosta tänne. Tavaraa olikin sitten lattiasta kattoon asti.


Ystäväni Minnan kanssa siivosimme ensin yhden ullakkokomeroista, jotta sinne saisi vietyä säilytykseen tulevaa tavaraa. Elokuun lopulla serkkuni 9-vuotias poika tuli viikonlopuksi siivoamaan yläkertaa kanssamme. Tilanne alkoi näyttää jo paljon paremmalta. Saimme lajiteltua liinavaatteet erikseen, osan heitettyä pois ja paljon kaatopaikalle menevää poistettua ylhäältä. Minnan kanssa säkitimme vielä loput tekstiilit odottamaan loppusijoitusta.


Neidonkamarin yksi nurkka tuli jo sen jälkeen esiin. Viime viikonloppuna Apupoika tuli taas avuksemme (ihan omasta halustaan) raivaamaan tilaa.


Valtava kasa mattoja päätyi lajittelun jälkeen kasvihuoneeseen (vähänkin rikkinäiset), kirpputorille (kaikki valkoiset matot) ja omaan käyttöön tulevat säilytykseen.


Valtava määrä roskaa tuli taas. Koska tila oli viileä, päätimme ottaa vuosikymmeniä käyttämättömänä olleen tulisijan käyttöön. Isäntä nuohosi sen kanavat valtavasta määrästä tuhkaa ja muuta moskaa. Lauantaina laitoimme tulipesään ulkotulen palamaan, mutta muuta emme vielä uskaltaneet polttaa. Lauantaina saimme tilan siivottua katosta lattiaan.


Sunnuntaina saimme uuniin pienen tulen, joka lämmitti valtavan nopeasti tilan (kun laitoimme oven kiinni). Sitten olikin vuorossa lähinnä sisustaminen, joka oli tietysti tämän urankan mukavin vaihe. Isäntä oli saanut työkaveriltaan kauniin sohvakaluston, jonka käyttöä mietimme pitkään. Kun neidonkamari tyhjeni, arvelimme kaluston sopivan huoneeseen oikein hyvin. 


Huoneeseen jäi valkoinen sänky olemaan, mutta melkein kaikki muu on muista tiloista peräisin. Osa on meidän aikaisemmista taloista, mutta ihan mukava kokonaisuus huoneeseen saatiin, eikä mitään tarvinnut käydä ostamassa.


Taulu pääsi paremmin esiin, kun suurta roinavuorta ei enää ollut. Toinen taulu on painokuva, joka muuten käy tänne. Muut taulut ovat säilössä kirjakaapissa. Kaapin hyllyt ovat vielä jossain hukassa muuton jäljiltä. Kaappi oli yläaulassa, lasit trenkituvassa, joten hyllylevyt voivat olla ihan missä vain.


Vaatesäilytykseen jäi vain muutama vaate telineeseen. Kunhan komeroita vapautuu tilaa, siirrämme nämä vielä pois rumentamasta näkymää.


Ja tietysti kuvaan oli jäänyt vielä vanha kenkäpussukka, mutta sekin saatiin piilotettua vaatetelineeseen, eikä enää oviaukossa ole häiritseviä tavaroita.


Tilasta tuli niin viihtyisä, että olisimme mielellämme kaikki jääneet sinne asumaan. Tämän huoneen raivaus antaa taas uutta pontta saada seuraavatkin tilat kuntoon. 

16 kommenttia:

 1. Kaunis huonehan siitä tuli ja ihanatuo sininen sävy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo sininen on niin kaunis ja viihtyisä. :)

   Poista
 2. Kyll on komia sänky, ja niin viihtyisä vinttikamarista tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sänky on todella kaunis minustakin. Kyllä tuolla nyt olisi ihan mielellään. :)

   Poista
 3. Teillä urakka vain jatkuu! Tuntui niin tutulta katsella taas noita raivauskuvia - sitähän mekin teimme monta kuukautta. Ihanan huoneen saitte aikaan ja tosi kiva, että nuori mies tuli apuun. Meilläkin on ajoittain renkipoikana 9-vuotias lapsenlapsi. Ja onneksi olette nyt kuntoutuneet jatkamaan talon kunnostusta. Kaikkea hyvää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on yläkerrassa vielä kaksi raivattavaa huonetta. Aula varsinkin vaatii vähän järeämpiä otteita, sillä huone on petsattu tummaksi lattiaa ja kattoa myöten. Huoneessa on vain pienet ikkunat, joten pimeys on valtaisaa. Yritämme maalata sen samaan tunnelmaan näiden vinttikamareiden kanssa. :)

   Poista
 4. Minustakin sänky on todella kaunis. Mahtaako sohva ja nojatuoli olla Chippendale:n. Jalkojen perusteella ainakin hyvin samanlainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohvakalusto on chippendalea ja painaa valtavasti. Tietysti tuohon pitäisi olla joku nätti pieni tyyliin kuuluva sohvapöytäkin, mutta sen kanssa ei ole mitään kiirettä. Seuraavat kaksi huonetta pitää myös sisustaa ja kalustaa, eikä vielä ole varmaa, mikä huonekalu lopullisesti päätyy mihinkin tilaan. :)

   Poista
 5. Todellakin sänky on kaunis ja huone on kaunis, myös sohvakalusto, mikäs siinä kivahan se on omaa kotia laittaa mieleisekseen, ja ympäristö teillä rauhallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja erityisesti on ihanaa saada raivattua nämä tilat oikeasti käyttöön kaiken roinan alta. :)

   Poista
 6. Kyllä tuo tavaramäärä talon joka paikassa on ollut ihan käsittämätön juttu eikä sen raivaaminen ole mikään helppo eikä kevyt juttu. Tosi kauniita huonekaluja kaiken keskeltä on kuitenkin löytynyt tuohon kamariinkin ja varmasti löytyy vielä lisääkin kalustusta odottaviin huoneisiin.
  Touhukasta lokakuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talon tavaroiden lisäksi tulivat myös omat tavaramme, joten ylimääräistä on aivan käsittämättömästi. Mutta vähän kerrallaan saamme tätä taltutettua. :)

   Poista
 7. Sininen kamari, VAU!
  Hempeä ja kaunis, missä varmasti viihtyy, niin vierailijat, kun oma väkikin.
  On se mukavaa, että olette kuntoutuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se mukavaa, kun olemme kuntoutuneet. En edes aina muista, että jotain oli. Tosin pitkä arpi muistuttaa loppuiän. Kamarista tuli aika viihtyisä. :)

   Poista
 8. Tulipa hieno huone, viihtyisä. Ja näyttäisi olevan upea vanha tapetti ikkunaseinällä. ja paras uutinen tietysti se, että jaksatte jo puuhailla kaikenlaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinät olivat niin hyvässä kunnossa, että päätimme jättää ne olemaan. Nuo vaaleansiniset seinät pesimme. On mukava taas puuhailla kaikkea. Arvostaa taas sitäkin ihan eri tavalla. :)

   Poista