Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 6. lokakuuta 2020

Kivimäen kosmetiikkaa: Vatkattu vartalovoi ja misellivesi

Nyt, kun ämmät ovat siirtyneet pirtteihin, on paremmin aikaa tehdä pieniä puhdetöitä. Talvella iho kuivuu helpommin, joten siihen kannattaa varautua tekemällä ihanan pehmeänkuohkeaa vatkattua vartalovoita. Vartalovoi on pelkästään rasvoista ja öljyistä koostuva seos, joka ei tarvitse säilöntäainetta, mutta E-vitamiinia kannattaa käyttää hapettumisenestoaineena. Kaikki työvälineet kannattaa desinfioida. Misellivesi taas on sellainen parempi kasvovesi, joka pelkän raikastamisen lisäksi puhdistaa myös meikit. Misellivesi on erityisen hyvä puhdistusaine kasvoille aamulla, jolloin se puhdistaa yön aikana kertyneen ylimääräisen rasvan ja raikastaa samalla kasvot.


VATKATTU VARTALOVOI


50 g karitevoita (shea butter)
100 g kookosöljyä
50 g jojobaöljyä
20 tippaa E-vitamiinia
(hajustetta, väriä)

Sulata karitevoi ja kookosöljy juoksevaksi. Lisää jojobaöljy. Jäähdytä kiinteäksi. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on kuohkeaa vaahtoa. Lisää E-vitamiini, tuoksu (käytin ruusuöljyä) ja väri (käytin pienen hipun karmiininpunaista). Sekoita kaikki tasaiseksi ja laita lasipurkkiin. Sain neljä kuvassa näkyvää purkillista.
MISELLIVESI

40 ml tislattua vettä
40 ml kukkaisvettä (käytin appelsiininkukkaa ja hamamelista)
10 ml glyseriiniä
5 tippaa Plantaponia
10 tippaa jojobaöljyä
20 tippaa säilöntäainetta

Sekoita aineet keskenään. Plantapon toimii tässä pinta-aktiivina, jolloin vedet ja öljy sekoittuvat. Meikkiä en vielä kokeillut poistaa, mutta kerron tuloksen, kun kokeilen. Aamulliseen kasvojen puhdistukseen jo kokeilin ja olen hyvin tyytyväinen.Lisäys 22.10. Misellivesi puhdistaa todella hyvin ja hellävaraisesti myös silmämeikin. Olen erittäin tyytyväinen tähän tuotteeseen. :)

6 kommenttia:

 1. Varmasti on ihanaa voidetta, mutta mistä kaikki ainaat saa, luontaistuote kaupastako ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaan Limepopista tai Lahtisen vahavalimosta esimerkiksi. :)

   Poista
 2. Misellivedestä olen kuullut, mutta enpä tiennyt, että sitäkin voi itse tehdä! Kiitos paljon resepteistä. Teen itse saippuaa, joten vatkain onkin jo muutenkin muussa kuin ruokakäytössä (kun en oikein tee ruokaa ;-)). Voiteesi on niin herkullisen näköistä, että tuota on pakko kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli vähän sellainen olo, että pitäisi maistaa, kun oli niin herkullisen näköistä. Kerro, miten kokeilu sujui. :)

   Poista
 3. No tämäpä oli hyvä juttu, oon nimittäin joskus käyttäny karitevoita sisältävää voidetta ja se oli mun iholle aivan ihana. En oo osannu aatella, että vois tehä iteki. Täytyy kyllä testata. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karitevoi on iholle todella hyvää eli kannattaa kokeilla itsekin. :)

   Poista