Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 21. huhtikuuta 2020

Suulin kattoremontti etenee

Kun maakellarin vierestä katselee suulille ohi vanhan aitan, näkee jo valkoista aluskatetta katolla. Tämä puoli on remontin kannalta parempi puoli, vaikka laudoitus ei niin hienolta näytä tämäkään. Arvelimme, että voisi laittaa lomalaudoituksen, jolla saisi lautojen raot peittoon.


Toisen puolen kattolape on vähän hankalampi, sillä siihen tulee vielä tuo L-kulma. Seinäkin vaatii vielä tekemistä. Tälle seinustalle tulee kaksi isoa ovea liukuovineen.


Toinen oviaukko on jo olemassa, vaikka se saattaa vielä vähän muuttua. Samoille paikoille se tulee, sillä tässä on jo valmiiksi sokkelissakin aukko.


Päädyn ovi suljetaan, sillä eihän tuosta voi kulkea millään. Sisäpuolella on suuri pudotus, eikä ulkopuoleltakaan pääse hyppäämättä.


Oven tilalle tulee yksi kolmesta ruutuikkunasta, jotka onnistuimme saamaan paikallisesta roskalavaryhmästä. Ikkunat ovat 120 x 160 cm, eli suureen suuliin sopivat juuri mainiosti. Toinen ikkuna tulee päädyn yläkertaan, jonne tulee sisäpuolelle tasanne, jonka päälle nostamme vanhat reet ja kiesit. Kolmas ikkuna tulee pihan puolelle toiseen päätyyn.


Suulille kulkeva tie oli jo aivan metsittynyt, mutta syksyisen metsänhakkuun aikana se avattiin taas omalle paikalleen. Tästä tehdään kulkuväylä pihalle asti tuosta suulin ja vaunukatoksen välistä vanhemman osan kohdalta. Tuosta piha-alueesta tulee sellainen kalustopiha, jonka ei tarvitse olla niin kovin edustava. Suulin ja aitan välillä oleva sola tasataan myös sen verran, että siihen saa pienen kävelypolun.


Ajoväylä vaatii myös toimenpiteitä ollakseen kunnollinen. Tähän pitää tuoda mursketta ja sen päälle sopivaa hienompijakoista soraa.


Arvelen, että tämä remontti on paljon nopeammin valmis kuin navetan, sillä tässä ei ole niin paljon oikaisemista ja korjaamista. 

2 kommenttia:

  1. No minusta tuossakin on työtä kerrakseen :) Erillinen kalustopiha on hyvä, hoituu kaikki siihen liittyvät asiat yhdessä ja samassa paikassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämän kesäkauden työksi tuossa on ihan tarpeeksi. :D Kyllä tosiaan se edustuspiha ja kalustopiha pitää olla erikseen. :)

      Poista