Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 16. huhtikuuta 2020

On päivät vaihtuvaiset

Viime lauantaina oli upean aurinkoinen ilma ja kevään lämpö hellitteli niin kasveja kuin eläimiäkin. Sen kunniaksi päätin tuoda jo keijupuutarhan pihakivelle. Paleltuvia kasveja siinä ei edes kasva, vaan kaikki on pihalta poimittua. Keijupuutarha talvehti hienosti kasvihuoneen pöydällä.


Toin myös ison padan nurkkakivelle. Laitoin helmililjoja ja neilikoita talvehtineen muratin kaveriksi. 


Tarhassa vuohet ottivat rennosti aurinkoa lintujen livertäessä kevätsointujaan, kun haravoin syreenimajaa ja aittapihaa Isännän nakuttaessa kanatarhaa valmiiksi.


Seuraavana päivänä keli olikin taas muuttunut talvisemmaksi. Täällä harvoin nähtyä lunta on tullut sen jälkeen joka päivä. Aamuisin maa on lumen peitossa, mutta iltapäivällä se jo sulaa pois.


Neilikat ehkä kestävät vähäisen lumikerroksen, kunhan ei pakkasta tule.


Haravoinnin jälkeen kannoin pihakaluston jo syreenimajaan. Jätin kuvien oton seuraavalle päivälle, kun olisi enemmän valoa ja aurinkoa. Kuvan kyllä otin, mutta tunnelma on toinen. 


Suulia tyhjentäessämme löysimme yhden puutarhaportin. Se ei ole mikään tukeva ja kestävä, mutta arvelin sen sopivan aittapihan portiksi. Vielä siihen pitäisi keksiä joku köynnöstävä kasvi peittämään metalliputkia.


Kasvihuoneessa sentään kevät tuntuu lämpimältä ja miellyttävältä. Aprikoosi kukkii komeasti. Olen sormipölyttänyt sitä, sillä varsinaisia pörrääjiä ei ole vielä herännyt unestaan.


Kasvihuoneen reunoilla perunanarsissit kukkivat täysillä ja tuoksuvat lumoavasti. 


Altaassa näkyi myös kohta avautuvia nuppuja rentukassa. Ihmeellisen hyvin nuo vesi- ja kosteikkokasvit ovat pärjänneet tuossa rutakossa, jota aina suunnittelemme laittavamme kuntoon pumppuineen, puhdistuksineen ja putouksineen. Varmaan sekin päivä vielä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti