Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Pihoilta

Eilen oli aurinkoista, mutta kovin tuulista. Laitoin kuitenkin varjolevähtämön verhot liehumaan. Tosin ne oli pakko solmia kiinni, ettei tuuli veisi niitä kokonaan.


Paljon mukavampi paikka oli kasvihuone, jonne jatkoimme levittämään mattoja.


Toppatakki oli aivan liikaa täällä, mikä ei tietenkään haitannut yhtään. Nyt raivasimme toista puolta, mutta matot loppuivat taas kesken. Saimme käytävän katettua, joten ainakin yksi osa on ilman rikkaruohoja. Keskellä pilkottaa vihreä tupsu, joka on iso päivänliljakasvusto. Se pitäisi siirtää pihalle, mutta ehkä vielä on vähän aikaista, sillä pihalla on vielä turhan viileää noin suureksi kasvaneelle.


Altaan luona viinirypäle on aina aikaisemmassa. Nytkin nuput ovat jo tunkemassa lehtiruusukkeen keskeltä. Toisessa päässä on vasta silmuja.


Tämän kauden suurin pihaprojekti on siistiä tien molemmin puolin autotallin ja talon väli. Tästä on jo kaikki polttopuuksi kelpaava siirretty kuivuriin, mutta maaperässä on vielä styroksia ja muovia. Niiden poiston jälkeen pitäisi tehdä suunnitelma tämän alueen varalle. Jotain siistiä ja helppohoitoista sen pitäisi olla, että sen ehtii hoitamaan. Yhtään perenna-aluetta en halua lisää. Niitä on jo aivan riittämiin.


Toisella puolella tietä on vielä kerättävää puutavaraa. Tuossa pikkumäntyjen luona on vielä jotain metalliakin, joka pitäisi korjata parempaan talteen. Tämäkään alue ei ole vielä oikein selvinnyt jatkon kannalta, mutta varmaan tilanne muuttuu, kun alue saadaan siistityksi.


Myöhemmin voisi jatkaa tietä ja sen reunustoja kylälle päin. Sielläkin on vielä paljon tehtävää.

2 kommenttia:

  1. Teillä hommia edelleen piisaa. Tuohon tienvarteen sopisi kivasti erilaiset pikkuhavut. Esimerkiksi helppohoitoiset ja matalakasvuiset pesäkuuset, tuiviot, pallotuijat ynnä muut. Maaperäkin näyttäisi olevan niille valmiiksi sopiva ja näkymä kauniille pelloille ei peittyisi liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ei todellakaan ole puutetta työstä. Pitääpä tutustua oikein kunnolla erilaisiin havualueisiin. Ne olisivat ainakin helppohoitoisia. :)

      Poista