Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 14. maaliskuuta 2020

Havuhunaja

Viime keväänä keräsimme pakkaseen kuusenkerkkiä varmuuden vuoksi, jos vaikka iskisi sellainen tauti, johon ne olisivat oiva lääke. Nyt tuli vihdoin tarve, vaikka ei mitenkään toivottuna. Sain jonkun kovemman viruksen aiheuttaman taudin korkeine kuumeineen ja hengenahdistuksineen. 

Muistin, että meillähän on lääkettä ihan omasta takaa pakkasessa. Niinpä hunajasta ja kuusenkerkistä tuli hyvää havuhunajaa pelastamaan Emäntää pois sängynpohjalta. Jäiset kerkät on jauhettu pieneksi ja sekoitettu hunajaan. Maku paranee vaan päivä päivältä, kun seos saa tekeentyä.


Jos et hoksannut viime keväänä kerätä kerkkiä, kerää tänä vuonna, sillä kerkät ovat todella hyvä apu yskään ja hengenahdistukseen.

Pysykäähän terveinä ja hyväkuntoisina!

8 kommenttia:

  1. Eikö hengenahdistus ollut Koronataudin oireista yksi? Toivottavasti pääset toipumaan hyvin ja tauti menee ohi. Parempaa vointia sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvin olla koronaakin, mutta nyt on tauti jo helpottamassa vähitellen. Eilenkään ei ollut enää kuin 38 astetta kuumetta. Varmasti juuri havuhunajan avulla. ;)

      Poista
  2. Tuohan on oivallinen niksi. Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Muutama päivä vielä menee, että olen entiselläni, mutta kovaa vauhtia olen jo toipumassa. :)

      Poista
  3. Ihana rohto! Kuusenkerkät ovat sellaisenaankin suoraan puusta hurjan hyviä ja tosiaan aivan hurjan terveellisiä. En saanut viime kesänä mistään niitä kerättyä, josko ensi kesänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Havuhunajasta tuli valtavan hyvää makujen täydentäessä toisiaan. Ja kerkät ovat pakastettuna aivan tuoreen makuisia. :)

      Poista
  4. Kiitos niksistä. Tänä keväänä kerään kuusenkerkkiä..:)

    VastaaPoista