On taas se aika vuodesta, jolloin puristamme mehua kypsistä rypäleistä, joita on tänäkin vuonna oikein hyvin.
Kasvihuoneessa kesä jatkuu, vaikka ulkona on jo todella viileää. Lummekin avasi vielä yhden kukan.
Kasvihuone on Vihtorin lempipaikka. Kun keräsin rypäleitä, se otti mukavia iltaunia yläilmoissa.
Keräämisen jälkeen tertuista erotetaan rypäleet, murskataan ne ja laitetaan valumaan puristimeen. Kun puristin on täynnä, aloitetaan varsinainen puristus, vaikka mehua on tullut siihen mennessä jo useita litroja.
Yksi täysi puristimellinen tuottaa monta pulloa mehua. Tosin ei siinä vielä kaikki, sillä teen lopusta murskeesta vielä pari mehumaijallista mehua, jotta kaikki mahdollinen irtoaa. Sen jälkeen kuivaan kuivurissa vielä kaikki rippeet vuohien talviherkuksi.
Vielä on rypäleitä aika paljon jäljellä, joten kerättävää ja puristettavaa riittää monelle päivälle.
Jos otsikko jäi vaivaamaan, se on pätkä Bachin Talonpoikaisjuhlista:
"On juhlat talonpoikien, on päivä riemuinen
jo viulut soi ja huilut soi ja kansa karkeloi.
Jo viini kypsyi rinteellään, jo vilja leikattiin.
Ja päivä paistaa yllä pään, on syksy kaunis niin."
Ihana tuo Vihtori ♥
VastaaPoistaNiin onkin. :)
PoistaOi mitä ylellisyyttä ♥
VastaaPoistaOn tosiaan. Tämä oli yksi painava syy tilan oston puolesta. Ei ihan kaikilla ole omaa viinitarhaa. :)
PoistaNyt on herkkua juotavaa. Vihtorilla on hyvä tähystyspaikka.
VastaaPoistaPakastimet alkavat olla ihan pullollaan jo. Vihtori on mainio, kun seuraa aina puuhia. :)
Poista