Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 15. tammikuuta 2019

Makuukamari uusiksi eli aloitamme sängystä

Saimme tarpeeksemme Kivimäen vanhoista sängyistä. Sängyt olivat hyvät ja tukevat, mutta ongelmana olivat vanhat joustinpatjat, jotka olivat muhkuraiset ja kuopalla. Ne olisivat olleet peruskorjauksen tarpeessa. Patjat olivat näihin sänkyihin tehty mittojen mukaan. Ne sopivat vain yhdellä tavalla, eikä mitään kääntövaihtoehtoa ollut olemassakaan.

Ensimmäinen askel kohti parempaa nukkumista oli ajatus, että patjat vaihtamalla toisiin nukkuminen paranisi huomattavasti. Tungimme yhteen sänkyyn kaksi vaahtomuovipatjaa, mutta se ei ollut hyvä ratkaisu. Patjat menivät ryttyyn, eivätkä toimineet ollenkaan. Nukuimme kumpikin omassa kuopassamme jalkojen noustessa ylös, koska patjat nousivat toisesta päästä kaarelle.

Totesimme lopulta, etteivät nämä sängyt olleet toimivat ennen vanhojen joustinpatjojen kokonaisvaltaista korjaamista, jossa jouset kiinnitettäisiin ja solmittaisiin uudelleen, pehmusteet uusittaisiin ja myös päälliset. Yhden päivän aikana tuollaista työtä ei tekisi kukaan, joten päätimme keksiä jotain muuta.

Mietimme, että jos säästäisimme alkuperäiset päädyt ja laittaisimme väliin uudet runkopatjat, saisimme varmaan aika hyvän sängyn. Katselimme jo arviolta sopivat patjat netistä ja päätimme päivänkin, jolloin menisimme ostoksille.


Mutta sunnuntaina poikkesimme pienelle kirppiskäynnille sellaiselle kirppikselle, jolla emme olleet vielä kertaakaan käyneet. Siellä oli aika kivan näköinen sänky edulliseen hintaan, mutta väriltään vaalea.


Sängyssä oli kaksi suhteellisen hyväkuntoista laadukasta joustinpatjaakin jo valmiina. Jätimme sängyn varaukseen, jotta saisimme pari päivää miettimisaikaa. Sängyn ja patjojen yhteishinnalla olisimme voineet hankkia puolikkaan uuden patjan ilman jalkoja.


Päädyimme ostamaan sängyn patjoineen. Vaalea väri mietitytti ensin, mutta makuukamari oli jo valmiiksi osittain samaa vaaleaa väriä, joten sänky sopii oikein hyvin sen puolesta. Meillä on olemassa kalusteita, jotka sopivat uuteen värimaailmaan, eikä muita kalusteita tarvitse ostaa. Ne vain pitää vaihtaa paikasta toiseen.

Päiväpeitto kannattaisi varmaan laskostaa
siististi yöksi johonkin, eikä runtata kasaan. :D

Edelleenkään makuukamarin seinillä ei ole mitään. Nyt voisi olla korkea aika katsella samalla ympärilleen, mitä voisi käyttää seinäkoristeina.


Perinteisesti sängyn takana on ollut ryijy. Niitäkin meillä on useita, jotka saattaisivat sopia. Ensimmäistä jo vähän kokeilimme. Siinä on kyllä sinistä vaaleana ja tummana, mutta lämpimän roosa voi olla vähän liikaa.


Lämpimiä sävyjä on tosin luonnostaankin. Sulevi tuli kokeilemaan uutta sänkyä ja taisi todeta ihan toimivaksi. 


Meillä testaaminen on vielä edessä. Toivottavasti sänky patjoineen osoittautuu hyväksi nukkua, eikä aiheuta kipua ja kolotuksia.

10 kommenttia:

 1. Tuo on mielestäni Laitalan talonpoikaisrokokoo sänky, joten hyvän löydön olette tehneet. Tuttu lapsuudestani. Hyvä sänky ja patja ovat tärkeitä niihin kannattaa kyllä panostaa. Oletteko muuten saaneet sisustettua vai ollaanko siellä pulassa huonekalujen kanssa? Muistakaa että muitakin rakennuksia voitte sisustaa. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla Laitalan vanhaa tuotantoa. On täällä vielä paljon tekemistä muissakin huoneissa. Paljon auttaisi jo se, että Isäntä saisi kirjahyllyt valmiiksi, niin saisi kirjaston valmiimmaksi. :)

   Poista
 2. Kaunis sänky, Laitalaksi arvioisin minäkin. Toivottavasti on hyvät patjat, hyvä uni on paljon niistä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sänky on meistäkin kaunis ja sopusuhtainen. Patjat osoittautuivat erinomaisiksi. Isäntä kehui, ettei ollut alaselkä kipeä, kuten yleensä aamuisin. :)

   Poista
 3. Toivottavasti sänky osoittautuu erinomaiseksi, hyvä sänky pitää olla - selän kuntoa täytyy huolella varjella! Teidän Sulevi on kuin meidän Nöpö, kaunis kissa!

  Hienon löydön teitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin ensimmäinen yö oli oikein positiivinen kokemus molemmille. Kissatkin tykkäsivät nukkua koko yön sängyssä. :)

   Poista
 4. Ryijy sointuu Suleviin oikein hyvin! Toivottavasti tulee hyvät unet uudessa sängyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vielä testata, mikä ryijy käy parhaiten. Hyvin nukutti uudessa sängyssä. :)

   Poista
 5. Tykkään tuosta sängystä, kaunis vanhahtava <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha se onkin, jostain 50-60 -luvulta. Ja hyvä siinä on nukkuakin. :)

   Poista