Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 25. marraskuuta 2017

Vanha rohjo

Aamulla heräsin hirvittävään jyrinään. Tai aamupäivä kai oli jo menossa, vaikka minulla oli vasta aamu pitkän työillan jälkeen. Jyrinän aiheuttajan kyllä tiesin etukäteen. Muurari oli Isännän kanssa irrottamassa vanhaa rohjoa lämmityskattilaa kylpyhuoneesta. Hyvinhän se siitä irtosi, kun putkiliitokset sai pois muurista.


Ja seinässä on taas muutama reikä lisää, jotka pitää paikata. Niiden vuoro on ensi viikolla, jolloin on aika tehdä muurauksen viimeistelytöitä. Taas pääsemme sisustamaan kylpyhuoneen uusiksi.


Vanha rohjo jäi vielä keittiöön odottamaan lopullista sijoituspaikkaa. Keittiö on onneksi niin iso, ettei yksi lämmityskattila saa sitä tukittua. Nyt jo saisi lämmittää hellaakin, mutta varmuuden vuoksi on parempi odottaa loppujen reikien muuraamista, ettei vahingossa säädä lämpöjä kulkemaan kylpyhuoneen lämpökanavissa. Ensi viikolla alkaa vihdoin virallinen lämmityskausi tässä talossa. 


Tämä pörröpää ei ole mikään vanha rohjo. Vihtorin autuaallinen hymy johtuu siitä, että harjailin sitä pitkään pörröttäen kunnolla kaikki pääkarvat. Melkoinen leijona siitä tulikin. :)

8 kommenttia:

 1. Ehdin jo vähän ihmetellä postausvälin pituutta joten hyvä kun kirjotit. Lämmityskattila olikin varmaan tiensä päässä. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työt häiritsevät harrastamista. :D Tuo kattila on vuodelta 1957, mutta edellisellä asukkaalla se oli loppuun asti käytössä. Meillä taas ei edes ole käyttöä sille, sillä palautamme puulämmityksen. :)

   Poista
 2. Hyvin ja pitkään palvellut lämmityskattila.
  Komea katti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa ollenkaan siirtää noin hyvin palvellut kattila eläkkeelle. Katti on ihana. :)

   Poista
 3. Kaveri tullut selkeesti tiensä päähän, on teillä projektia! :D Tsemppiä alkavaan viikkoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaveri on palvellut hyvin aikansa, joten saa päästä jo lopulliselle lepotauolle. Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin! :)

   Poista
 4. Hieno juttu, että asiat edistyvät, varsinkin lämmitysasiat kun tässä talvea kohti mennään. Voi että tuota kissan tyytyväistä ilmettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trenkitupa onkin nykyään mukavan lämmin pitkään, kun sinne tekee tulet. Kohta on talossakin lämmintä ja mukavaa. Kissan hymy on kyllä mainio. :)

   Poista