Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 30. marraskuuta 2017

Eläkeläismummoksi

Oli tullut aika siirtyä eläkkeelle. Eläkkeelle siirtyjä ei suinkaan ole kumpikaan meistä, sillä nykyisillä eläkeuudistuksilla eläkettä saa odottaa hamaan ikuisuuteen. Meidän mummomme oli jäämässä hyvin ansaitulle eläkkeelle. Mummolla tarkoitetaan tässä yhteydessä sarvipäistä Käpy-mummoa.

Kuva on kahden vuoden takaa
Viime aikoina lypsy Käpyn kanssa on ollut ihan tuskaa. Lähinnä vaikeuksia on tuottanut Käpyn saaminen kiinni ja siirto lypsypöydälle. Niinpä mietimme hetken asiaa ja päädyimme eläkeratkaisuun. Käpy oli jo viimeiset kilinsä saanut, eikä sillä ollut tarkoitus enää kilistellä. 


Ihan kertaheitolla lypsyä ei tietenkään voi lopettaa. Olemme vähentäneet lypsyjä ensin joka toiseen päivään. Nyt on menossa joka kolmannen päivän lypsy. Pikkuhiljaa harvennamme lypsykertoja, kunnes Käpy menee kokonaan umpeen. Sitten se saakin olla eläkeläismummo, joka katselee nuorempiensa lypsytouhuja sivusta. Varmaan sille pitää olla omat herkkunsa, ettei se kuvittele jäävänsä niistäkin sivuun, mutta ruokavalio muuttuu jonkin verran maidontuotannon loputtua.


Talviaikaan maitoa ei tule yhtä paljon kuin kesällä, mutta vielä Anelma-Unelma ja Tuuli tuottavat litran verran päivässä. Tuulilla olisi aika käydä jossain pukkilassa kylässä, mutta emme ole vielä ehtineet edes miettiä asiaa tarkemmin.

8 kommenttia:

 1. Näin se elämä mennee, palveluaika päättyy itekenelläkin ku vuosia tullee riittävästi täyteen. Onnellisia eläkepäiviä Kävylle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käpy saa nyt nauttia rauhassa viimeiset vuotensa. :)

   Poista
 2. Hyviä eläkepäiviä ihanalle Käpyselle <3

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kun Käpy saa jatkaa eläkeläisenä eikä matka jatkunut vielä "toiseen hiippakuntaan". Kuinka vanhaksi ne muuten elävät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai sitä nyt voi "toiseen hiippakuntaan" laittaa vielä, kun se on täysin terve vuohi. :)

   Poista