Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 7. marraskuuta 2017

Pimeys väistyköön pihalla!

Kun kaksi vuotta sitten laitoimme valoja pihalle, emme huomioineet vielä keittiön kuistin puolta. Se jäi aivan pimeyden peittoon. Nyt huomasimme, että siellä vasta valoa tarvitaankin, sillä kulku on juuri keittiön päädystä pihatupaan ja navettaan. Niinpä siirsimme valoa pimeimpiin kohtiin.

Vasemman puolen ikkunoista loistava valo tulee aittapolun ulkovalosta.

Viime vuonna valaisimme tietä trenkituvalta talolle, mutta nyt keskitymme valaisemaan niillä valoilla pihaa. Yksi lyhdyistä päätyi ulkovaloksi oven pieleen valaisemaan pimeitä rappusia. Kyllä vaan valaiseekin juuri sopivasti, ettei kompastele enää pimeässä hapuillen kohti ovea.


Kuistillekin piti saada jotain valoa, sillä sekin oli todella pimeä. Tänne sopi hyvin ajastimella toimiva kynttilä, joka palaa kahdeksan tuntia illassa. Se riittää juuri sopivasti pimeinä talvi-iltoina.


Pihatuvan sisävalot ovat myös ajastimella päällä iltaisin ja aamuisin, mutta valo ei riitä ihan pihan puolelle. Laitoimme kaksi muuta lyhtyä amppeleiden tilalle. Nyt valo riittää kuistilta pihatupaan ja navetan ovelle.


Välillä luonnolliset valot tulevat apuun, mutta pilvisinä iltoina täysikuukaan ei auta. Tuo alempi valon kajastus tulee Isännän otsalampusta.


Näillä valoilla on tarkoitus pärjätä siihen asti, että tällä puolella pihaa saadaan sähkötöitä jossain vaiheessa eteenpäin. 

4 kommenttia:

  1. Hyvin olet saanut valoja pihalle. Reinosta tulee kuin uusi. E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ihan turvallista kulkea pihalla, kun näkee eteensä. Reinosta tuleekin oikeastaan ihan uusi. :)

      Poista