Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 23. toukokuuta 2017

Varjopenkki hahmottuu

Eilisen vapaapäivän kunniaksi mylläsin varjopenkkiä oikein antaumuksella. Jonkin verran jätin reunaan kieloa, vaikka hyvin tiedän, että se leviää ajan kanssa pidemmälle. Mutta onhan se ihan kaunis alkukesästä kukkiessaan ja tuoksuessaan. 


Saniaiset pääsivät kiven reunaan kasvamaan. Niiden etupuolelle tulee sinivuokkoa, joka saa kaunistaa keväällä muuten harvan istutuksen.


Kielojen jälkeen tulee imiköiden paikka, vaikka imikät ovat vielä laatikossaan.


Kiven toisella laidalla on kaksi vaaleanpunaista pallohortensiaa. Niiden etupuolelle tulee muutama jaloangervo ja etualalle jouluruusut sekä tarhavarjohiippa. Etureunaan tulee kuunliljaa koko matkalle.


Yksi tulppaanikin oli noussut muutaman yksinäisen lehden kera. Ehkä nämä saavat olla nipussaan jossain kohdassa.


Toisen puolen ylälaidasta katsottuna ei alue olekaan niin suuren suuri. Ylimpänä kasvaa jo valmiiksi muutama ukonhattu, jotka saavat jäädä paikoilleen.


Kasvimaalle siirtyneiden lipstikoiden tilalle toin viimeiset valkoiset ukontulikukat. Tuo hopeatäpläpeippi saa vielä häädön ja tilalle tulee kurjenpolvia.


Istutin jo muovisen polun reunaan kahta kurjenpolvea. Siirrettäviä kasveja on vielä reilusti jäljellä poistettavissa styrox-lootapenkeissä.


Vihtori jaksoi olla koko päivän seuranani. On se niin mussukka!


Mutta vielä pitää lähteä mylläämään tänäänkin, vaikka ilta on jo pitkällä.

4 kommenttia:

 1. Mikäs on töitä tehdessä, kun on noin ihana nelijalkainen seuralainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin, ettei Vihtori lähtenyt edes päiväunille välillä. :)

   Poista
 2. Ihanaa puuhastelua perennapenkkien teko. Meillä alkaa kesäkuun alusa katon laitto hirsimökkiin. Pihahommiin ei vielä pääse pitkiin aikoihin, vaan ehkäpä joskus niitäkin ehittäs tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tehdään sujuvan epäsujuvasti vähän kaikkea kerrallaan. Mutta kai näinkin tehden joskus tulee valmista. :)

   Poista