Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 7. marraskuuta 2016

Miten tämä talvi nyt noin vauhdilla tuli?

Ihmeen kylmä on jatkuvasti, eikä pakkanen näytä hellittävän lähipäivinä. Lunta ei vielä ole tullut Kivimäkeen asti. Ihan jokusia hiutaleita on tullut ihan maahan ja siinä nököttävät, kun maakin on jäässä. Talvi yllätti meidät nyt ihan kokonaan. Odottelin monta päivää, että pakkanen lauhtuisi, mutta sehän vaan kiristyi päivä päivältä.


Niinpä tekemättömien syystöiden lista jäi aika pitkäksi:

 • Viimeiset kukkasipulit jäivät istuttamatta. Niitä on kymmeniä. Ne piti istuttaa alatasanteelle trenkituvan pihaan.
 • Daaliat eli joriinit jäivät maahan. Taisivat jo paleltua.
 • Juuri ennen pakkasta saapunut kivituhkakuorma jäi levittämättä. Trenkituvan pihalla on kauhea möykkelikkö, samoin parkkipaikalla. Hyvä aikomus kyllä oli, mutta pakkanen teki materiaalista liian kovaa.
 • Lehtikaalit jäivät maahan. Minun piti poimia viimeiset lehdet, mutta se jäi aikomukseksi.
 • Loppujen lehtien puhaltaminen ja haravoiminen jäi.
 • Pelargoniat ja muut talteenotettavat jäivät pihalle. Hyvä aikomus ei riittänyt tarpeeksi ajoissa.
 • Vesiletkut pitkin pihoja jäivät tyhjentämättä.
 • Kalusteet ovat vielä pihalla.

Kaikkea muutakin oli vielä suunnitteilla, mutta ne nyt jäivät myöhäisempään ajankohtaan, ehkä jopa kevääseen. Sehän on jo muutaman kuukauden päästä. Tänä vuonnakin pääsimme pihatöihin jo maaliskuussa.

Ei tässä aika sentään pitkäksi ole käynyt. Sain suuren ahaa-elämyksen. Tähän asti viimeiset kymmenen vuotta olen opiskellut töiden ohella, joten mitään vapaa-ajan harrastuksia en ole uskaltanut edes ajatella, vaikka kaikenlaista olen siinä sivussa puuhannutkin pienellä syyllisyydellä. Ajanhan olisi voinut käyttää viimeisten opiskeluun liittyvien tehtävien tekemiseen. Mutta nyt minulla on työ ja vapaa-aikaa. Joten voin aloittaa kivoja harrastuksia, joista olen ennen vain haaveillut.

Olen aloittanut:

 • Laulutunnit Kansalaisopistossa
 • Ranskan opiskelun netissä Duolingon kautta
 • Pianotunnit alkavat aivan kohta, kunhan saan opettajan kanssa sovittua ajat. Siihen mennessä olen katsonut valtavan määrän Youtube-videoita alkuun pääsemiseksi.
 • Aion opetella syksyn aikana myös kinnasneulatekniikan. Osaan tehdä suoraa pötköä, mutta ensi viikolla opin enemmän.


Nyt pitäisi jo alkaa orientoitua talon remontteihin, sillä talvi on hyvää aikaa sisätöihin. Ehkä sisätiloissa tarkeneekin paremmin. En muistanutkaan, miten isolla lämpöpattereiden pitää olla pakkasella. 

6 kommenttia:

 1. Jos on säätietoihin uskominen niin ensi viikon tiistaina 15 pvä alkaa lauhtumaan eli voi olla ettäehditte levittämään murskeen , tyhjentämään vesiletkun ja laittamaan pihan siistiin kuntoon. Sisäremonttia hiljalleen odottaen. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä lauhtumista minäkin odottelen, että viimeiset työt ehtisi tehdä ennen oikean talven tuloa. Eiköhän tuolla sisällä ala pian jotain pientä tapahtumaan. :)

   Poista
 2. Oletpas ahkera!
  Minulla on säästössä isäni edesmenneen äodon tekemät tuollaiset kintaat...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitini on myös joskus opetellut tekemään kintaita, mutta ei enää osannut neuvoa, mistä langanvälistä pitää se käännös tehdä. Kyllä minä vielä tuon opin. :)

   Poista
 3. No voi, daaliat on varmaan menetetty, kaiken muun voi vielä tehdä ennemmin tai myöhemmin. Kyllä täälläkin on päivitelty tuota äkillistä kylmyyttä, meillä jopa vesiputki nappasi jäähän oman huolimattomuuden vuoksi. Onneksi selvittiin hiustenkuivaajalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daaliat tosiaan menivät, kun en uskonut, että pakkanen vain kiristyy. Ihmeellistä, että näin kylmä jakso putkahtaa marraskuussa. Vesiputkethan ovat tosiaan vaarassa näillä keleillä. :)

   Poista