Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 14. tammikuuta 2016

Mikään ole niin vahvaa kuin lastulevy!

Pitkällisen harkinnan päätteeksi tulimme siihen tulokseen, että parempi on nyt tässä vaiheessa purkaa makuukamarin komerot, ettei purkutyötä tarvitsisi tehdä kohta huoneen muun valmistumisen jälkeen. Otin sitten asiakseni purkutyön suorittamisen. 


Komerot on rakennettu osittain kiinni hirsiseinään, osittain kehikkoon, jonka huoneenpuoleinen seinämä on lastulevyä. Se on muuten piukkaa tavaraa. Tai ehkä se on vaan naulattu niin piukasti kiinni, että saa tehdä ihan kunnolla töitä sen irrottamiseksi.


Komeron sisälläkään ei ole niin paljon tilaa, että lekaa voisi heilauttaa, vaan koko työ pitää tehdä naputtamalla ja kiskomalla. Mutta sain minä sentään aika hyvin purettua. Tikkaat eivät riittäneet tuon yläkulman irrottamiseen yläosastaan, mutta sen saa vielä irrotettua, kun hommaan pidemmät tikkaat.


Seuraava operaatio on tuon yläkomeron poistaminen. Yritämme saada sen ehjänä purettua, joten kaikenlaiset konstit on otettava käyttöön. 


Oli ihan pakko kurkistaa paperin alle, millaista hirttä siellä on. Ihan tummaa hirttä oli ainakin tuossa kolossa. Hirsipinnalle tätä taloa ei oteta, eihän tämä mikään köyhä mökki ole, vaan herraskainen talo ja sellaisena se myös tulee olemaan. Eivätkä nämä hirret ole koskaan olleet esillä, vaan runkona, joten alkuperäisessä tyylissä pysymme remontin osalta.


Nykyään tuota aikaa ei vaan ole enää tarjolla kuin ennen, joten remontti on hidasta. Kunhan tuo hökötys on pois, alkaa pintojen laitto. Muutama listakin pitää tehdä, sillä ikkunasta puuttuu sivulista ja komeron välissä olevan oven listat puuttuvat. Onneksi alkuperäinen kattolista on jätetty komeron sisälle olemaan.

8 kommenttia:

 1. Ennen mikä tehtiin niin se tehtiin sellaiseksi että purkaminen on vaikeaa, mutta taitaa tuo onnistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen tehtiin kestämään aikaa. Kyllä tuo tuosta vielä kaatuu, kunhan sille vähän näytetään kaapin paikka. :)

   Poista
 2. On aina kiva kun tänne on ilmestynyt uusi kirjoitus. Toivon että pääsette piakkoin jatkamaan komeron purkua ja sitä kautta huonetta. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmaan päästään tuota jatkamaan tässä lähipäivinä. :)

   Poista
 3. Lastulevy ON sitkeää silloin kun sitä purkaa. Meillä sitä on ollut lattioissa muovimaton alla. Ja miten turhauttavaa on purkaa kun irtoaa vain kämmenen kokoisina lastuina. Tuvan 35m2 oli pahimmat.
  Työn iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulat ovat järkyttävän tiukassa tosiaan. Ja se on niin tuskastuttavaa, kun irtoaa vain se pieni kämmenen kokoinen palanen. :)

   Poista
 4. Hikinen urakka purkamisessa mutta ainahan ne vanhat tiekasti ..vissii.
  Komea uuni tuossa kaapin vieressä!! Onko ihan toimiva vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo komeroviritys on erittäin hyvin tehty, joten purkaminen on hankalaa. Uuni on kunnossa, mutta piipun yläpää on purettu. Kyllä me tuon vielä pelastamme käyttöön. :)

   Poista