Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 11. joulukuuta 2014

Edullinen ekologinen sisäkäymälä


Sinne trenkituvan siniseen komeroon mietimme ihan tosissaan toilettimahdollisuuksia. Kaikki ekovessat vaikuttivat kovin kalliilta. Kunnes törmäsin tällaiseen. Niin laitoimme tuon tilaukseen ja lisäksi kolme ämpärillistä kuiviketta. Jos kerran yhdellä kerralla käytetään kourallinen pellettejä, nuo tilaamamme papanat riittävät aika kauan.

Vielä ei mitään käyttökokemusta ole, mutta ensi kerralla, kun menemme Kivimäkeen käymään, voimme jo kokeilla, miten tuo toimii. Ensi silmäyksellä voisi sanoa, ettei tuo mitenkään silmiähivelevän kauniilta näytä, mutta voisihan sen ympärille rakentaa vaikka puisen istuintason.

4 kommenttia:

 1. Toihan on varmaan ihan kelpo laite ja hinta on todella kilpailukykyinen. Itse jään mielenkiinnolla odottamaan, että miten meinaatte kantaa pihalle tuon 150 litraa paskaa- muovisäkissä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kyllä minäkin jään odottamaan. :) Ehkä sitä jätettä ei kannata säilöä ihan niin pitkään, että koko purkki tulee täyteen, muutenhan se pussikin ehtii lahoamaan ennen täyttymistä.

   Poista
 2. Hauskinta tuossa ekohuussin kuvauksessa oli, kun väitettiin, että itse vessa on kompostoitava :D

  Kalliin Biolanin tyhjentäminen voi kuitenkin olla ajan mittaan mukavampaa. No, sellaisen voi halutessaan hankkia sitten päärakennukseen, kun tuosta on ensin kertynyt kylliksi kokemusta. Minulla oli kerran sellainen varhainen ekovessa, joka piti kokonaan raahata pihalle tyhjennettäväksi puolentoista kuukauden välein. Oli iso laitos, hyvä että ovenpieliä raapien mahtui ulos tulemaan. Onneksi sellaisia ei ole enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei ole koko laitos kompostoitava, sehän sulaisi käytössä. Tosiaan, tämä trenkitupa on sitten myöhemmin vieraita varten, joten kovin ahkeraa käyttöä tälle ei tule. Ja huussissakin voi hyvin käydä päiväaikaan. Mutta iltaisin on kyllä monin verroin mukavampi käydä sisätiloissa asioillaan, ainakin kylmänä ja pimeänä vuodenaikana.

   Poista