Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 12. lokakuuta 2024

Vessan alapohja

Vessaan on taas saatu vähän uutta seinän umpeenlaiton jälkeen. Kaikki vanhat palkit piti poistaa, sillä niissä oli liikaa lahoa päässä, eikä niiden tukeminen ollut tässä tapauksessa mahdollista.


Alapohjan koolauksen jälkeen putkimies pääsi tekemään viemäriputket. Aikaisemmin tässä vessassa ei ollut ollenkaan viemärin tuuletusputkea, mutta tähän uuteen versioon se tulee. Aiomme laittaa tähän lautalattian lattiakaivolla, vaikka se ei ole ihan vesitiivis ratkaisu. Emme kuitenkaan itse roiski vettä, mutta joku tuleva asukas saattaa haluta erilaisen lattiamateriaalin. Tässä vaiheessa oli siis järkevää laittaa se lattiakaivo, vaikka se ei välttämätön olekaan. Näin vanhassa talossa on hyvä ajatella myös tulevia sukupolvia, sillä emme toivottavasti tule olemaan viimeiset asukkaat tässä talossa. Ainakin pyrimme hoitamaan tätä niin hyvin, että talo on käytettävissä vielä tulevinakin aikoina.


Putkien jälkeen olikin aika laittaa alapohja umpeen laudoituksella.


Alapohjan laudoituskin tuli valmiiksi. Enää eivät kissat pääse oikoreittiä pihalle ja sisälle talon alta, mutta toivottavasti eivät tule muutkaan eläimet enää. Tiedossa ei ole yhtään eläintä, joka olisi tuolta mönkinyt sisälle, mutta olisihan se hyvin ollut mahdollista.


Lattia on nyt paperoitu. Seuraavaksi siihen laitetaan eristeeksi selluvillaa reilu kerros ennen paperointia ja lattialankkuja. Kohta pitääkin alkaa miettiä pintamateriaaleja ja sisustusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti