Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 2. huhtikuuta 2024

Kirjat järjestykseen

Pääsiäisenä Apupoika oli käymässä. Edellisellä kerralla saimme harrastehuoneen hyvään kuntoon, mutta sinne jäi vielä kirjalaatikoita. Päätimme tällä kertaa laittaa kaikki kirjat ojennukseen. Turhat ja rikkinäiset päätimme laittaa poistoon, osa jäi lahjoituspinoon ja loput laitoimme siististi hyllyihin.
Ylimmällä hyllyllä näkyy vihreä ovi, joka on kirjanpitäjä.


Noissa hyllyissä ei ole mitään tukia reunoissa, eikä siis kirjoja voi laittaa ilman tukia pystyyn. Etsimme valmiita kirjanpitäjiä, mutta emme löytäneet kivoja. Isäntä katsoi jostain Etsystä kuvan, jossa oli pieni ovi portaikkoineen. Siitä lähti idea vähän yksinkertaistetumpana. 


Ovia on valmiina vasta kaksi. Vielä pitää tehdä kymmenen tukea lisää. Isäntä teki nuo vanerien leikkaamiset ja minä jatkoin siitä. Pohjatukena on taitettu metalli, joka on ruuvattu seiniin kiinni.


Harrastehuoneesta saimme kirjalaatikot pois, Isäntä lyhensi piirongin jalat ja vaihdoimme pöydän ja piirongin paikkaa. Minun pitäisi maalata jo vihdoin nuo ovet valmiiksi jossain välissä. Nurkassa olevaan kirjakaappiin laitoimme käsitöihin ja askarteluihin liittyvät kirjat ja lehdet. Myös vierashuoneen hyllykön järjestimme.


Kirjaston hyllyihin järjestelimme vain  hengelliset kirjat, joita oli käsittämättömän paljon omien kirjojeni lisäksi. Mutta olihan se sitten ymmärrettävää, kun muistin edellisen asukkaan isoisän olleen rovastin. Varsinaiset tänne tulevat hyllyt ovat vielä Isännän varastoilla, mutta jossain vaiheessa varmaan valmistuvat. Silloin hyllyjä on paremmin ylös asti.


Paljon on vielä järjestelemistä ja poistamista, vaikka laatikkokaupalla tavaraa jo poistettiinkin. Mutta nyt tilanne on joka tapauksessa parempi, kun tiedämme, mitä missäkin on.


Ihmettelimme yläkerrassa, miten paljon siellä on vieläkin liinavaatteita, vaikka niitäkin on lähtenyt täältä laatikoittain ja säkeittäin. Ovat varmaan lisääntyneet siellä keskenään, tuumasimme. Siis ne pitää ottaa taas kerran inventoitaviksi ja järjesteltäviksi. Eipä vieläkään lopu se työ tästä talosta.

1 kommentti: