Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 13. heinäkuuta 2023

Lampaiden kesäsiirtola

Kaikki alkoi siitä, kun Apupojan ja Isännän kanssa kuljimme useasti talolta trenkituvalle kirpputorivalmistelussa. Katselin aluetta, joka muodostaa kolmion tien, suulin ja puuvajan väliin. Harvennushakkuun jälkeen siihen oli alkanut kasvaa pihlajaa ja heinää. Miten hyvin tuo alue sopisi lampaiden kesälaitumeksi!


Katselimme netistä sähköpaimenten hintoja ja tulimme siihen tulokseen, että etsisimme omista varastoistamme aitatarvikkeita. Suulillakin oli muutama kerä vähän käytettyä verkkoa. Verkkoa löytyikin niin paljon, että se riitti juuri sopivasti suunnitellulle alueelle.


Heinien seipäille laiton jälkeen ryhdyimme työhön. Tien vierellä oli sopivasti monta mäntyä, joita pystyimme käyttämään aitatolppina. Suulille menevän tien varteen oli sopivasti jäänyt rankakasa, josta sai tehtyä paljon tolppia.


Seuraavana päivänä teimme laavun, jonne lampaat voisivat mennä sadetta pakoon. 


Yritimme jättää lampaat uuteen tarhaansa, mutta kohta ne olivat ulkopuolella. Paikkailimme muutamaa kohtaa, mutta sitten ne hoksasivat ison kiven, josta uskalsivat hypätä tielle. Totesimme, että olkoot vielä yhden yön vanhassa tarhassaan. Tekisimme vähän lisää korkeutta jokaisen kiven kohdalle.


Tänään saimme tarpeeksi korkean verkon kaikkiin mahdollisiin hyppypaikkoihin, eivätkä lampaat enää ole päässeet tarhastaan pois. Iso kivi on niiden lempipaikka, jossa mahtuu hyvin köllöttämään ja vahtimaan ympäristöä. Nyt toivomme, että ne osaavat nukkua uudessa paikassa, vaikka sitten kivellä, ellei laavu ala kiinnostaa enemmän.

4 kommenttia:

 1. Näissä hommissa joskus tuntuu, että kisataan eläimen ja ihmisen kekseliäisyydessä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, todellakin kisataan. Eikä ole ollenkaan varmaa, että ihminen voittaa. On vain toivottava sitä. :)

   Poista
 2. Vuohien ja yhden puuhapete-ponin kanssa kisa kekseliäisyydestä on välillä totista ja hermoja raastavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan hyvin, miten vuohille ei riittänyt minkäänlainen aita, aina jostain ne löysivät reitin. Onneksi lampaat eivät ole niin pakohaluisia. Ne eivät ole hoksanneet ainakaan vielä, että aidan alta voisi päästä aika helpolla ulkopuolelle. :)

   Poista