Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 2. huhtikuuta 2022

Kirjaston oviaukko valmiina

Oviaukko on nyt vihdoin valmiina. Päädyimme lopulta pelkästään lakkaamaan puuosat, sillä huoneessa on jo lakattu katto, joka on kauniisti tummunut vuosikymmenten aikana. Tämäkin saa pikkuhiljaa tummempaa sävyä vanhetessaan. Lämmin väri sopii myös tapettien kanssa. Käytimme vanhoja leveäkantaisia nauloja listojen kiinnittämiseen, jotta sekin loisi mielikuvaa menneestä ajasta.


Päätimme käsitellä samalla tavalla myös ikkunoiden ja välioven listat, joten nekin jäävät pelkälle lakkapinnalle. Jokut tuleva remontoija saa niitä ihmetellä ja päivitellä ennenkuin maalaa ne säihkyvän valkoisiksi. Mutta se ei tule tapahtumaan meidän täällä eläessä.


Salimme ei ole juuri tällä hetkellä oikein vierailukunnossa, mutta yritämme saada tämän projektin valmiiksi ennen kesää, jotta salissa voisi taas elää normaalisti.

4 kommenttia:

 1. Oi, tuo puunväri sointuu todella aivan ihanasti tapettiin! Kaiken maalaaminen säihkyvän valkoiseksi on kyllä hieman hassua. Eikä kovin vanha historiallinen tapa kuitenkaan, tai riippuu, mitä kohtaa historiasta tarkastellaan :-D
  Olen onnekas, kun taloni (siis tämä uudempi rintamamiestalo) edelliset omistajat eivät kerinneet maalata valkoiseksi kuin olohuoneen lattian, ja se on ok, sillä se on nyt ison punaisen maton peitossa. 40-luvun vaneri- ja paneliovet sekä muut lattiat on ajanmukaisesti lakattu, samoin keittiön paneelikatto. Se on onnea se.
  Vanhemmassa talossa on valkoiseksi maalattuja ovenpieliä, mutta sen alta saattaa paljastua sinertävä väri. Täytyy tutkia joskus. En ole vielä listavaiheessa sen kanssa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha talo mielletään nykyään niin, että siellä pitää olla harmaa tai valkoinen lattia, hirrelle revityt seinät, valkoiset ovet, katto ja listat. Meille ei sellaista tule, sillä haluamme oikeasti kunnioittaa vanhaa. Sinun taloissasi on todella kaunista, paljon alkuperäistä. :)

   Poista
 2. Hienot listat ja olisihan nuo ollut sääli peittää maalin alle, lakka tuo puun hyvin siin ja tulee sopimaan hyvin katon kanssa kunhan väri vähän tummuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noihin leveihin listoihin tuo lakkaus näytti sopivan todella hyvin. Ei tämä tietysti ole mikään moderni ratkaisu, mutta sopii värimaailmaan ja miellyttää omaa silmää. :)

   Poista