Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 22. helmikuuta 2021

Maalausta

Loman kunniaksi päätin ottaa yhden ison työn tehtäväksi. Käsityökamari on vielä raivaamatta ja olemme suunnitelleet sinne niitä hyllyjä, joita emme halunneetkaan kirjastoon. Mutta niiden väri oli ihan väärä, joten päätin maalata ne vaalean harmaiksi. Silloin ne kävisivät hyvin yläkerran väreihin. Sekoitin taas maalin itse vernissasta, pigmenteistä ja sikkatiivista (kovete).


Maalatessani yläkerran aulassa päätin samalla vilkaista, miten hyllyt kävisivät käsityökamariin. Ainoa korkea seinä olikin melkoisen lyhyt. Niinpä piti hetken miettiä, mitä tehdä. Jos muuttaisi neidonkamarin käsityökamariksi, silloin kaikki hyllyt mahtuisivat sovinnolla yhdelle seinälle. Käsityökamari kävisi hyvin majoitustilaksi parillekin sängylle.


Muutakin maalausta on tapahtunut Kivimäessä. Isäntä kertoi aikoinaan seurustellessamme olevansa hyvä kuvataiteissa. Eikä mennytkään kuin 18 vuotta, kun sain hänet houkuteltua maalaamaan muutaman taulun.


Jouduin tosin itse aloittamaan ensin harrastuksen, johon Isäntäkin sitten innostui. Taidoista ei niin väliä olekaan, mutta hauskaahan tällaistakin on kokeilla. Maalasin pieniä tauluja, jotka on helppo piilottaa häpeän iskiessä liian kovaksi. :D


Ehkäpä menen taas maalaamaan niitä kirjahyllyjä, jotta tulevat joskus valmiiksi.

8 kommenttia:

 1. Kaikenlaisia maalauksia! Sympaattisia tauluja. Ihanan näköisiä nuo kamarit, vaaleansininen on kuin jostain vanhasta romaanista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat kamarit ovat todella kauniita, mutta käsityökamari on nyt aivan täynnä kaikkea. Ihan hauska on välillä kokeilla maalata tauluja, vaikka mitään kokemusta ei ole. Ei aina kaikessa tarvitsekaan olla hyvä voidakseen nauttia tekemisestä. :)

   Poista
 2. Hyviä maalauksiahan ne ovatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille ne ovat tuottaneet kovasti iloa kömpelyydessään ja naiviudessaan, mutta jonnekin ne on ripustettava. :)

   Poista
 3. Eihän tuollaisia maalauksia mihinkään saa hävittää! Eiköhän teillä seinätilaa siellä riitä kun alatte niitä ripustaa näkyville,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varasin jo yläkerran portaikon omille tauluille. Isäntä suunnitteli sisustavansa huussin. Kyllä ne siis seinille tulevat. :)

   Poista
 4. Peukutan!
  Hyvännäköisiä tauluja ja avarakatseisuutta huonejärjestysajattelussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritämme kovasti pitää silmiä auki kaikelle hyvälle ja kauniille. Huoneet voivat vaihdella vielä moneen kertaan. :)

   Poista