Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 16. elokuuta 2015

Vaihtoa ja kauppoja

Vein vihdoin sen kirpputorikuorman vanhemmilleni. Auto olikin aivan täysi säkkejä ja laatikoita. Ja niin se oli vanhemmillanikin kuin joulu olisi ollut, kun sai avata paljon paketteja. Siellä ne nyt odottavat jatkoa. Ne joita ei kelpuuteta Suomen markkinoille kirpputorimyyntiin, jatkavat matkaansa Viroon.

En sitten tullut takaisinkaan tyhjällä autolla. Äitini on valtavan kova marjanpoimija. Mustikoita on kuulemma tullut poimittua jo yli sata litraa. Minäkin sain osani. Näillä mustikoilla pärjää varmasti koko talven, eikä tarvitse yhtään pihistellä. Me syömme yleensä sen puoli litraa marjoja päivässä kahteen pekkaan. 


Eikä siinä ollut vielä kaikki. Veljeni oli käynyt sahaamassa yhden oksan pihavaahterasta, ja lehdet oli jätetty meille kerättäväksi. Nämä vaahteranlehdet ovat kuttujen mielestä parasta maailmassa. Nyt on sitten ainakin osaksi talvea herkkujakin tiedossa. Nämä menivät ylisille kuivumaan.


Isäntä soitti Hong Kongista (juu, siis kaupasta), ja kysyi, mitä taimia tuodaan. Halvalla olisi tarjolla. Pyysin muutaman puksipuun.


Päärynäpuita meillä ei vielä ollutkaan. Niitä pitää siis olla. Kaksi on Pepiä ja yksi Kustavi.


Sitten tuli muutama kärsinyt, mutta hyvin edullinen ryhmäruusu. Saa nähdä, lähtevätkö nämä kasvamaan.


Kuopan kaivamista on siis tiedossa vähäksi aikaa, kunnes nämä saadaan upotettua. Puksipuut istutan ruukkuihin. Saavat sitten talvehtia kellarissa, jotta selviävät talven yli.

10 kommenttia:

 1. Mukavia vaihtokauppoja :) ja vähän kaivamista tiedossa. jaloruusut kannattaa muista kaivaa riittävän syvään jotta jalostuskohta on riittävän peitossa. Eiköhän ruusut sillä menesty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ruusuissa ainakin yksi elävä varsi, joten saattaa hyvin olla, että sieltä jotain pukkaa. Ei paljon kyllä jäänyt maan pinnan yläpuolelle istutuksen jälkeen.

   Poista
 2. Huippua vaihdantataloutta :) Menestyykö päärynäpuut hyvin Suomen ilmastossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tämä oli kannattava vaihtokauppa. Kyllä päärynäpuut voivat menestyä ainakin etelämmässä. Yksi noista puista on vähän epävarma, mutta yritys on kova.

   Poista
 3. Niin lähäti perjantaina meillekin Hongkongin ruusuja. Kun halvalla sai...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niin se menee. Kun kerran halvalla saa, pitää ainakin kokeilla, miten hyvin lähtevät kasvamaan.

   Poista
 4. Oi miten paljon sait mustikoita!
  Olen ihmetellyt tuota Honkkarin touhua, kun täällä ainakin kasvit annetaan kuolla kuivuuteen....luulisi, että joku ehtisi niitä välillä kastella...hävikkiähän tuollaisesta syntyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se Isäntäkin sanoi, että suurin osa oli jo kuolleita, vaikka olivat myynnissä. Laittaisivat edes alennukseen hieman ennen tuhoa. :)

   Poista
 5. Oi mikä määrä mustikoita, hyvän vaihtokaupan teit.
  Ja upeat taimiostokset aina kannattaa ostaa kun halvalla saa.
  Miulla on puksipuu ollut jo 5 vuotta maassa, hyvin talvehtii keväällä vaan viskaan säkkikankaan peitoksi etei aurinko sitä polta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se hyvä vaihdos! Ai puksipuuta voisi kokeilla ihan maahankin? Uskaltaisikohan sen kokeilla?

   Poista