Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 21. elokuuta 2015

Taas kukkia

Ehdin jo surra, että ukonhattuja ei tainnut kasvaa missään, mutta kasvaahan niitä ja paljon. Jotenkin näistä pöheiköistä ei vaan osaa vielä erottaa, mitä missäkin on. Mutta kun kukat pääsevät loistoonsa, yhtäkkiä vaan hoksaa, että tuossahan kasvaa nyt tuota. Ja takana näkyy malvaa, jota kasvaa myös aivan valtavasti.


Leimujakin kaipailin, mutta oli niitäkin. Tosin tässä kuvassa näkyykin kaikki leimut. Tuohon voisi laittaa valkoisen kaveriksi.


Tämäkin sinipallo-ohdake pääsi aivan huomaamatta putkahtamaan kukkaan.


Ja yllätyksenä tulivat myös nämä valkoiset ukontulikukat. Keltaisena niitä on paljon trenkituvan päädyssä.


Ja yllätyksenä saimme valtavan määrän taas rikkaruohoja kitkettyä. Kyllä meillä menestyvät valtavan hyvin pujo ja nokkonen tässä kohtaa. Onneksi sitä vuohenputkea ei sentään kaikkialla ole.


Ruusut istutimme tienvieripenkkiin. Oli kyllä kova putsaaminen vuohenputkissa, mutta ainakin pieneltä alueelta ne ovat hetken poissa juurineen. Ruusuja ei paljon näy, menivät kunnolla uppeluksiin. Laput sentään paljastavat, mitä missäkin pitäisi olla.

8 kommenttia:

 1. Siulla löytöretkeily jatkuu. Ukonhatut on tosi ihania kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin jatkuu. Mitenköhän pitkään näitä löytöjä oikein riittää? Luulisi pikkuhiljaa jo rauhoittuvan tämä uusien kukkien nousu. :)

   Poista
 2. Ukonhatut ovat ihania vanhan pihapiirin kukkia. Niitä haluaisin ehdottomasti jossain vaiheessa meillekin. Ukontulikukka on sen sijaan ihan uusi tuttavuus minulle. Kivalta sekin näyttää. Sinulla on valtava tietoarsenaali kaikista kasveistaja kukista, itse olen sillä saralla aika tumpelo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ihan tyhjästä minäkin aloitin rivitalon pihalla 12 vuotta sitten. Kasvatin siemenestä karpaattienkelloa, idänunikkoa ja valkoista samettikukkaa. Ja kaadoin koko pussillisen kerralla, kun en paremmasta tiennyt. Mutta lukemalla kasvikirjoja alkaa pikkuhiljaa muistaa jo lajeja. Etkä sinä ainakaan mikään tumpelo ole, kun saat hortensiatkin talvetettua!

   Poista
 3. Varmaan mukava tehdä uusia löytöjä. Ruusut eivät oikein vielä tosiaan erotu. Hyvä pistää väleihin jotain kasvamaan vaikka olisikin samaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mukava tehdä uusia löytöjä. Ruusujen seuraksi ajattelinkin laittaa jotain kevätkukkasta. Kun ne kuihtuvat, ruusut pääsevät vuorostaan esille.

   Poista
 4. :) Sattumalta löysin tänne... Teidän talo näyttää niin tutulta, on aivan kuin meidän talon isosisko, vähän vanhempi vain. Valkoinen, vanha, kaunis, samanlainen massoittelu, hillitty koristelu, sisätilojen yksityiskohdat... ovet, uunit, listat! Saatte ihanan kodin, kun tuota laitatte ja kuoritte kaunottaren esiin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, siellä jossain on pikkusisko! Onpa mukavaa. Kyllä tästä kuoriutuu todellinen kaunotar, se on varma. :)

   Poista