Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 18. elokuuta 2015

Kasvihuoneen korjaus

Kasvihuoneen trenkituvan puolen pää oli kohtuullisen helppo korjata. Uusi muovi on hinattu yli paikoilleen. Tosin sitä pitää vielä kiristää tuosta päädystä, kiinnittää laudoilla ja laittaa välinarut paikoilleen.


Talon puolen pää olikin vaikeampi kohde. Vaahtera oli kasvanut kiinni kasvihuoneeseen. Siitä piti katkoa aikamoiset pätkät.


Vieressä oleva omenapuu oli kasvanut tuon oksan vuoksi aivan vinoksi. 


Aikamoinen kasa tuli oksia alas. Ja taas riittää lehtiä kutuille syötäväksi. On se kyllä hyvä, että lehdet ovat niin haluttu herkku.


Mutta maisema muuttui aivan toiseksi, kun vaahteran turhat oksat oli poistettu. Nyt näkyy, miten paljon oksat olivat rikkoneet kasvihuoneen muovia sekä ylhäältä että sivusta. K oli Isännän apuna muutamana iltana, jotta korjaukset saatiin tehtyä. Eipä noita olisi yksin saanutkaan millään.


Korjaus tuli kyllä parhaaseen mahdolliseen aikaan. Loppukesä on nyt sopivasti lämmintä öisinkin tuolla sisällä. Ja päivällä ilma on aivan trooppinen.


Ja mikäs siinä on nyt ollessa, kun sato näyttää yläilmoissa jo kypsyvän. Tänä vuonna tuleekin ihan erilaisia terttuja, kunnon lihavia palleroita.


Boysenistakin näyttää tulevan mukavasti marjoja. Nämä ovat kyllä parasta vadelman kera.


Kasvihuoneessa on yhdessä nurkassa vähän vadelmaa, mutta ei mitenkään vähäisiä. Äkkiä saa purkin täyteen näitä, kun ovat tuon kokoisia. Ja maku on kyllä makea.


Hyvä on nyt hykerrellä, kun on sato saatu pelastettua tänä vuonna ja monena tulevana vuonna tästä eteenpäin. On siinä tietysti jäljellä vielä tuo kerääminen, mutta siihen on vielä aikaa.

6 kommenttia:

 1. Saas nähdä saadanko me ensikesänä poimia omassa pihassa viinirypäleitä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiähän ne alkavat kantaa satoa, joten hyvinkin saatatte poimia. :)

   Poista
 2. Hyvä kun saitte kasvihuoneen korjattua. Rypäleitä odottaen siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt on mukava niitä odotella, kun tietää, että ne ovat säältä suojassa. Arvelen, että sato alkaa olla kypsää vasta syyskuun puolessa välissä.

   Poista
 3. Mahtavia viinirypäleitä! Ei tarvitse ihan heti niitä kaupasta kantaa. Minä vähän suunnittelin josko ensi kesänä olis paikka omille viinirypäleille. Onko noissa teidän lajikkeissa siemenet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän lajikkeemme on Boskoop Glory, jossa on siemeniä. Mieluumminhan näitä vaikka veisi kauppaankin, kun sato on suuri. :)

   Poista