Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 10. elokuuta 2015

Raparperilaattoja

Minun teki niin kovasti mieli tehdä raparperilaattoja, joten tehtävä se sitten oli. Sain kaveriksi T:n ja molemmat miehet siihen vielä avuksi. Ja sitten niitä tehtiin. Isäntä oli ostanut oikein viisi säkkiä betonia, joten arvelimme tekevämme valtaisan määrän laattoja.


Miesten työnä oli sekoittaa meille paljuihin valmis betoni, ja me frouvat sitten levittelimme öljytyille lehdille ainetta. Miehet leikkelivät meille kanaverkkoa ja raudoitusverkon palasia. Me laitoimme niitä laatan väliin ja uuden kerroksen betonia.


Viidellä säkillä saimme sitten viisi lehteä valmiiksi. Ehkä meillä oli jotenkin suuret lehdet tai jotain.


Loppumäärästä väkersin vielä yhden betonikulhon ja pienen laatikkolaatan. Ja tietysti piti nimikoida tehdyt laatat.


Viimeinen laatta oli T:n ja minun yhteinen työ, joten siihen ei kumpikaan uskaltanut nimikirjaimiaan laittaa. Mutta joku uskalsi, siis jotkut. 


Siiri ja Vihtori kävivät siihen painamassa puumerkkinsä muistoksi jälkipolville. On se kyllä hassua miten eläimillä näyttää olevan ihan pakko mennä juuri tehtyjen laattojen päälle tepastelemaan.


Nyt odottelemme maltillisesti laattojen kuivumista niitä välillä kastellen. Niistähän tuli todella painaviakin, kukahan ne edes jaksaa kääntää lopulta.

10 kommenttia:

 1. Voi Siiri ja Vihtori minkä tekivät :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Muut laatat olivat jo sen verran kovettuneet, ettei niihin tullut jälkiä, mutta tähän viimeiseen saivat molemmat puumerkkinsä tehtyä. :D

   Poista
 2. Heh, tarkastajat käynny paikalla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten se Siirikin oikein innostui tepastelemaan noiden laattojen päällä. Ja Vihtorilla näytti olevan oikein hauskaa. :D

   Poista
 3. Minulla tuollainen "malja"...siis olen valanut niin, että raparperinlehti oli pienen hiekkakummun päällä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen kyllä pitää vielä tehdä, mutta taitaa jäädä ensi kesälle. Alkavat nuo lehdet olla jo loppukesäisen kärsineen näköisiä.

   Poista
 4. Varmasti tulee upeaa! Kissat ovat just tollasii ett jokasee paikkaa täytyy merkkis lykätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kyllä jännittää, millaisia niistä sitten tulee, ja kestävätkö edes kääntämistä. Mokomat kissanröhiläät kyllä aina haluavat olla siellä, missä tapahtuu. :D

   Poista
 5. Tuollaisia vastaavia laattoja olen miettinyt välillä itsekin. Ovat varmasti mahtavat, kun saatte ne paikoilleen! Aurinkoista päivää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin nyt voin sanoa, että helppoa on kuin hiekkakakun tekeminen. Jos useamman aikoo tehdä, kannattaa kyllä varata paljon enemmän betonia. Kiitos aurinkoisen päivän toivotuksesta, sitä nyt on riittänytkin. :)

   Poista