Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Hedelmiä

Jostain kumman syystä tämän syksyn omenat ovat valtavan pieniä. Viime vuonna tässä puussa oli suuria punaisia omenoita, mutta nyt siinä on pieniä epämuotoisia omenanpoikasia siellä täällä. Ei tietenkään mitään myrkytystä ole tehty, joten joku ötökkäkin on voinut vahingoittaa näitä. Tai sitten tämä kummallisen kylmä ja sateinen kesä vaan vaikutti jotenkin.


Trenkituvan lähellä on kaksi hedelmäpuuta, joista en ole vielä oikein päässyt selvyyteen, mitä hedelmiä niihin pitäisi tulla. Toisessa oli kovin epämuotoisia oksia, joita piti sahata pois.


Tästä näkee, miten kummallisesti tuo puu kasvaa. Nyt sahasimme tuon ihmeellisen vänkyrän pois, joka oli jo melkein kokonaan kuivunutkin. Jospa vaikka tämä toimenpide jotenkin helpottaisi ensi vuoden hedelmäntuottoa.


Päärynäpuiden paikaksi valitsimme entisten omenapuiden paikan. Tässä on ollut rivi omenapuita, mutta nyt siihen tuli rivi päärynäpuita. Jotenkin tuohon sopii vähän korkeampi kasvusto perennapenkin viereen.


Ja nämä maaomenat löytyivät perunamaalta. Hepreaksi peruna on tapuach adama eli maaomena. Tuossa siis tapuach on omena ja adama on maa. Hepreassa kaikki yhdyssanat ovat meikäläisittäin nurinperin. Jalkapallokin on pallojalka. :)


Ja kun nämä maaomenat oli kaivettu yhdestä nurkasta pois, tuli tilalle valkosipuleja, jotka sain työkaveriltani. Toivottavasti lähtevät hyvin kasvamaan. Tämä taitaa olla sitä vuoroviljelyä. Perunoihinkin ehti jo tulla ruttoa, ennen varsien leikkaamista, mutta aika hyvältä nuo perunat vielä näyttivät. Toivottavasti ei ehtinyt tuonne mukuloihin asti.


Ensi kesänä tämä pläntti on varmaan kryytimaa.

2 kommenttia:

  1. Omenapuu onkin kasvanut vinoon! Omenat ovat kaiken muun kanssa myöhässä, odotetaan jos kasvaisivat. Näyttävät muuten punakanelia olevan jos oikein katsoin. Päärynäpuu rivistöstä tulee varmaankin herkullinen. Mitä lajiketta ne ovat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä omenat siitä vielä kypsyvät. Ne eivät ole punakanelia, vaan jotain kauttaaltaan punaista lajia. Päärynöistä kaksi on Pepiä ja yksi Kustavi.

      Poista