Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 7. elokuuta 2015

Kukat viimeiselle kesäkuukaudelle

Monelle elokuu on syksyä, mutta minä olen pitänyt sitä aina kesänä. Minun syksyni alkaa vasta syyskuussa. Muuten kesä jäisi aivan liian lyhyeksi. Tämä kesä vasta lyhyeltä tuntuukin, kun yksi kuukausi meni sisällä maatessa ja toinen gradun kanssa. Mutta vielä on kesää jäljellä. Niinpä päätin vielä käydä katselemassa edullisia kesäkukkia.


Ylisillä olikin enemmänkin vanhoja kuhmuisia kattiloita. 


Tämä jakkara on näin päin, koska sen ainoat kaksi jalkaa sijaitsevat tuossa etupuolella. Jakkara pysyy pystyssä vain nojaamalla seinään. Muissa jakkaroissa on sentään kolme jalkaa tallella.


Ei muuten tämäkään penkki aivan ehjä ole, mutta kyllä se kukkia ja kattiloita kantaa aivan tarpeeksi.


Sain laitettua lopultakin talvetetut pelargoniat pihalle. Ja ne alkoivat heti kukkia.


Nythän se näyttää vasta kesältä, kun vihdoin tuli lämmin. On se lämpö vaan mukavaa. Nyt siitä kannattaakin nauttia sitten koko talven varalle.

8 kommenttia:

 1. Tosta toisiks alimmasta kuvasta näkyy se, mitä nykyajan omakotiasujat ei tiedä.
  Talon ympärillä oleva maakaistale tulee aika-ajoin kalkita.
  Vain sillä pysyy haittaelukat tiessään.

  Meillä ja naapureilla on samana vuonna rakennetut talot. Heillä on joka talvi hiirionkelmaa, meillä on tullu hiiriä sisään vain kissojen suissa ja massujen sisäpuolella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kalkitseminen oli ihan uusi tieto. Jos noin helpolla konstilla pääsee hiiristä, niin sitähän pitää ehdottomasti kokeilla.

   Poista
 2. Olen ihan samaa mieltä, Ei se kesä vielä päättynyt. Mikä on tuo vaaleanpunainen kukka ensimmäisessä kuvassa, murattien vieressä? Näyttää sievältä. Ja onko tuo penkillä keskimmäisenä oleva astia sellainen vanha kalakattila? Olen nähnyt tuollaisia kuparisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enhän minä muista, mikä ihmeen kukkanen se on. Ensimmäistä kertaa ostin sellaisia, mutta tosi hauskoja ovat kellertävine keskustoineen. Penkillä on sellainen isompi soikea vuoka tai vati, miksikä sitä nyt kutsuisi, ei siis kapea kalakattila.

   Poista
 3. kesähään tämä elokuu vielä on, ja itse tykkään elokuusta eniten.
  Mukaviin astioihin istutit kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä taitavat olle olleet jo jossain vaiheessa tässä samassa käytössä. Ja kyllä ovatkin kuhmuisia ja kuluneita eli juuri sopivia kukkaistutuksia tällaiseen ränsistyneeseen ympäristöön. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niin ne kyllä tosiaan ovat kaikkine klommoineen ja kolhuineen. Nämä löytyivät navetan ylisiltä ja ovat jo ennenkin tässä tarkoituksessa palvelleet.

   Poista