Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 15. lokakuuta 2016

Syyspikkuiset

Pari kertaa on jo käynyt niin, että Anna-Kaarina on aloittanut hautomisen, mutta kyllästynyt siihen touhuun viikossa. On ollut todella harmi, ettei osaksi haudotuista munista sitten mitään tullutkaan. Mikään tarvehan meillä ei ole lisätä parvea, sillä edellisetkin tiput ovat vielä "hyödyntämättä".

Liana-Kaarina taas aloitti pesänteon muutama viikko sitten munimalla navetan eteisen heinäpaalien väliin. Menin tänään katsomaan, mikä olisi tilanne, sillä aika olisi jo ihan kohdillaan. Liana-Kaarinan pesä on hienosti piilossa paalien välissä. Onneksi niin, sillä paalit toimivat hyvänä eristyksenä, kun tiput kuoriutuvat.


Ja kohta kuuluikin pientä piipitystä tuolta pesän perukoilta. Uskalsin työntää käteni sinne sekaan ja sain yhden pienokaisen käsiini. Nämähän ovat nyt ensimmäiset Leifin jälkeläiset, joten siinä mielessä on ihan hyvä saada uutta sukukuntaa kanalaan.


Osa munista on vielä kuoriutumatta, joten tipujen lukumäärää ei vielä tiedä. On tämä aina hieno hetki, kun ensimmäiset kuoriutuvat. Pieni pörröinen tipu on vaan todella suloinen piipittäjä.

12 kommenttia:

 1. Voi ihme miten söötti tipunen. Laitahan kuvia sitten kun muutkin kuoriutuvat. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkutiput ovat aivan valtavan suloisia palleroita. Mukavaa viikonloppua sinullekin! :)

   Poista
 2. Voi ihanuus millaista elämää elätte♥

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihana perhetapahtuma teillä on ollut! Toivottavasti vielä loputkin tiput onnistuvat kuoriutumaan; eihän tuon suloisempia voi ollakaan. Olette muuten keksineet aivan mahtavat nimet kanoille. :D Liana-Kaarina on ihan huippu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisen polven kanat ovat Eeva-Kaarina, Liana-Kaarina ja Anna-Kaarina. :D

   Poista
 4. Oi ihania! Tuntuu varmasti ihanalta, kun pikkuisia piipittäjiä kuoriutuu;)
  Ison urakan olette tehneet syreeniaidan istutuksessa. Pidetään peukkuja, että lähtee hyvin kasvuun. Kauniita syyspäiviä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä melkoisia mussukoita! Toivottavasti aita lähtee hyvään kasvuun. :)

   Poista
 5. Aika kiltti emokana.. mä kun yritin yhtä Eveliinan tipua ottaa käteen, ni emo hyppäs heti mun käsivarteen kii :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanoissa on eroja, ei meillä kaikki ole noin kilttejä. Onneksi saan sieltä alta kaivella pikkutipuja ilman käsivammoja. :D

   Poista