Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Sulkasatoa ja lauma laitumella

Yksi kanoistamme on oikea resupekka. Sillä ei kovin monta sulkaa ole jäljellä, ainoastaan sisähöyhenet pörhöllään yhden vaivaisen pyrstösulan kanssa koristavat sen olemusta. Valitettavasti kana on niin hassun näköinen, että väkisinkin purskahdan nauruun sen nähdessäni. Joka vuosi yksi kanoista saa oikein kunnon sulkasadon, kun muilla näyttää menevän vähemmällä.


Tänään koko eläinlauma oli ulkoilemassa yhdessä. Meillä alkaa olla kanoja jo yli tarpeen, kukoista puhumattakaan. Yhtäkkiä nämäkin pikkuiset ovat osa suurta parvea ja ihan ison näköisiä jo.


Yksi toukokuinen kukko on vielä olemassa. Se alkaa olla jo aivan täysi-ikäinen, mutta on se jo sen näköinenkin. Siinä on kaikki parhaat piirteet periytyneenä edesmenneeltä Taunolta. Myöhemmät kukot vielä hakevat aikuisen kukon ulkomuotoa ja sulkapuvun väritystä.


Nuoria kukkoja on vielä yhteensä viisi. Yritän niille löytää vielä kotia, mutta todennäköisesti ne kaikki joutuvat pataan.


Kun Leif on samassa kuvassa, näkee hyvin, miten erilainen se on väritykseltään. Se on selkeästi punaisempi, eikä sillä ole tuota sinisen- ja vihreänhohtavaa mustaa sulkaa kuin pyrstössään. Kaksi niistä ihan uusista pikkutipuista on saanut tuota Leifin punaista perimässään. Saa nähdä sitten, mahtavatko olla peräti kukkoja nekin.

4 kommenttia:

 1. Kyllä sinulla on mukavia kotieläimiä. Meininkiä ja touhua riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kanatkin ulkoilevat hetkisen, kun on ollut leutoa. Vuohet tarvitsevatkin paljon toimintaa. Nyt on ollut hyvä olla niiden kanssa, kun olen ollut vapailla alkuviikon. :)

   Poista
 2. Onpas siellä porukkaa =). Ihana resupekka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa olla vähän turhan paljon jo porukkaa. Resupekka on ihan surkuhupaisan näköinen. :D

   Poista