Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Istutettavia puskia ja puita illan hämärissä

Olen viikonlopun aikana kaivellut kuoppia vähän sinne ja tänne. Sipuleista suurin osa on maassa, mutta vielä on 60 sipulia istuttamatta. Istuttelimme myös puita, joita Isäntä oli saanut työkavereiltaan. Yksi oli hevoskastanjan alku.


Saa nähdä, miten tämä lähtee kasvamaan, sillä alku on juuresta lähtenyt rykelmä pikkutaimia.


Tammen taimia oli neljä. Ne ovat todella pikkuruisia, mutta saattaahan olla, että ne kasvavat ihan hyvin. Suurimmasta ehti yksi kutuista jo haukata palasen.


Tammet istutettiin vaahteroiden väleihin. Jos ne siitä innostuvat kasvamaan, on vaahteroiden tilalle tulossa tammikuja joskus hamassa tulevaisuudessa.


Isäntä oli saanut myös muutaman tammenterhon.


Ja muutaman hevoskastanjan siemenen.


Laitoin ne yhteen kasvimaan laatikkoon, jos vaikka itävätkin.


Päälle kasasin ison kasan lehtiä. Näin itämisen pitäisi tapahtua mahdollisimman luonnollisesti, jos siis tapahtuu. 


Naapurilta saimme kolme jättimäistä herukkapuskaa. Vasemman puoleista punaherukkaa sitten raahasimme marjatarhan toiseen päähän maitokärryillä. Oli muuten täysi työ saada pensas ensin kärryyn, sillä se painoi aivan valtavasti. Kaksi miestä oli tarvittu sen nostamiseen kaivurin kyytiin, joten kyllähän toki Isännän kanssa sitten jaksoimme siirrellä sitä maitokärryyn ja siitä kuoppaan.


Ilta jo ehti pimentyä, kun saimme sille kuopan kaivettua. Pensas on Isäntääkin korkeampi eli oikeasti todella iso. Varmaan pitää vielä käydä harventamassa oksia, ettei kaikki voima mene sinne oksiin. Silloin juurtuminen sujuu helpommin.


Vielä jäi istuttamatta ne kaksi mustaherukkaa, mutta vielähän tässä on kelejä jäljellä. Saattaa olla, että syreeniaitakin alkaa hahmottua tässä syksyn aikana. Viikon päästä minulla onkin useampi vapaapäivä peräkkäin, jolloin saatan saada vähän apuakin siihen istutushommaan.

8 kommenttia:

 1. Puita tarvitaan aina. uskon ett noi hevoskastanjat lähtevät kasvuun vaikka onkin ryppäänä. Tammenterhoja olen katkenyt suoraan sammaleen alle metsään..sieltä niitä tulee mutta kaikki ei ole itäneet.
  Vielä on oikeen hyvät kelit puuhailla puutarhassa...maa on sentäs sulaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammi tarvitseekin varmaan vähän happamamman maan. Pitäisiköhän käydä laittamassa vähän sammalta sinne lehtien sekaan? Niin kauan voi puutarhassa touhuta, kun maa on sula ja lumeton. :)

   Poista
 2. Teillä onkin ollut oikea istutusviikonloppu. Toivottavasti lähtevät hyvin kasvamaan. - Mukavaa alkanutta lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut oikea istutusviikonloppu. Jännittää hieman, miten nuo lähtevät kasvamaan. Mukavaa lokakuuta sinullekin! :)

   Poista
 3. Toivotaan hyviä juurtumisia puitten aluille jotta kestävät tulevan talaven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisi olla vielä hetken leutoa, että vähän ehtisivät juurtumaan. :)

   Poista
 4. Oi voi,minunkin pitäisi istuttaa hevoskastanjani oikealle paikalle. Täälläkin oli lauantaina istutuspuuhat, hain tädiltäni isot puskat ukonhattua, harjaneilikkaa, sormustinkukkaa ja muuta. Osa noista oli jo melkein hävinnyt meiltä, mutta onneksi tädillä on aina runsaasti taimia minullekin... Toivottavasti hyvät säät jatkuvat vielä pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevoskastanjalle kannattaakin varata oikein hyvä paikka, jossa sen kauneus pääsee oikeuksiinsa. Paljon on sinullakin istutettavaa vielä. :)

   Poista